Ľubomír Hudačko Správy

V Prešove môžu vzniknúť nové fleky: Dánska firma uvažuje, že k nám presunie výrobu!

Ďalšie dve stovky zamestnaných v Prešove? Spoločnosť SFMC z Dánska uvažuje, že časť z výroby domovskej krajiny by presunula práve do metropoly Šariša.

Ilustračný obrázok k článku V Prešove môžu vzniknúť nové fleky: Dánska firma uvažuje, že k nám presunie výrobu!
Zdroj: TASR

Samotná spoločnosť však tieto informácie denníku Hospodárske noviny nepotvrdila. Spoločnosť je z Dánska, pôsobí v Prešove a dodávajú pre automobilky.

Ako povedal pre denník jej manažér Jozef Mihók, konečné slovo o presune bude mať materská spoločnosť. Dôvodom presunu je podľa neho zefektívnenie výroby. Šéf personálnej agentúry ProAct People Peter Paška však upozorňuje aj na to, že v Dánsku je v tejto dobe najvyššia cena práce v celej Európskej únii.

Ak sa investícia potvrdí, Prešov dostane dobrú správu. V prípade definitívneho potvrdenia investície v Prešove spoločnosť problém s nájdením ľudí mať nemusí. Je na to viac dôvodov. Prešovský kraj má najvyššiu nezamestnanosť na Slovensku a región je historicky známy svojou strojárskou výrobou. Posledná veľká investícia do metropoly Šariša prišla pred tromi rokmi. Bola to americká spoločnosť Honeywell, ktorá vyrába turbodúchadlá.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM