Ľubomír Hudačko Rôzne

V Prešove máme novinku: Cestujúci MHD môžu na automate platiť aj platobnou kartou!

Cestujúci sa dočkali pohodlnejšieho nákupu lístkov na tunajšiu MHD. V Prešove bola spustená novinka, ktorú už môžeme využívať. Kde presne ju nájdeme?

Ilustračný obrázok k článku V Prešove máme novinku: Cestujúci MHD môžu na automate platiť aj platobnou kartou!
3
Galéria

Na zastávke MHD na Hlavnej ulici smerom na železničnú stanicu už môžeme v jednom z automatov na lístky platiť platobnou kartou a to bezkontaktne. Ide pritom o vôbec prvý z takýchto automatov Dopravného podniku, no v pláne sú ďalšie. Ďalšie dva automaty majú pribudnúť na zastávke Karpatská na sídlisku Sekčov a na zastávke Centrum na Sídlisku III.

Spomínaný automat v centre mesta inštalovali v stredu a je vybavený terminálom na akceptáciu bezkontaktných platobných kariet. Podľa kúpnej zmluvy je jednotková cena za 1 ks mincového automatu M16-T vz. 2016 v zmysle rámcovej dohody zo dňa 26.2.2018 dohodnutá vo výške 9 450 eur bez DPH. Pri platbe kartou je teda potrebné si najprv zvoliť svoj cestovný lístok, následne stlačiť tlačidlo platba kartou, priložiť kartu k terminálu a počkať na vydanie cestovného lístka. A ako tento nový automat vyzerá si už pozrite v našej fotogalérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Pohodlnejší nákup cestovných lístkov na MHD: Takýto automat osadili v Prešove!
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM