Ľubomír Hudačko Rôzne

V Prešove je na programe Tichý pochod: Účastníci sa pokúsia o slovenský rekord!

Tichý pochod, ktorý upozorní na život, potreby i problémy nepočujúcich ľudí, sa uskutoční v Prešove. Akcia je súčasťou 7. ročníka Slovenského dňa nepočujúcich.

Ilustračný obrázok k článku V Prešove je na programe Tichý pochod: Účastníci sa pokúsia o slovenský rekord!
Zdroj: TASR

„Tichý pochod svojim názvom symbolizuje náš život vo svete ticha. Účelom pochodu je ukázať širokej verejnosti a predstaviteľom štátnej, verejnej správy a samosprávy, že nepočujúci občania sú integrálnou súčasťou našej spoločnosti,“ uviedol predseda Prešovského spolku nepočujúcich Juraj Holéczy.

Pochod začína o 17.00 na Námestí mieru. Na jeho záver sa účastníci pokúsia vytvoriť slovenský rekord v tlieskaní v posunkovom jazyku. Zapojiť sa môžu všetci občania. Podujatie tiež poukáže na aktualizovaný dokument Deklarácia potrieb nepočujúcich 2014, zostavený na základe uplatňovania ľudských práv v zmysle Dohovoru OSN o právach osôb so zdravotným postihnutím a jeho opčného protokolu, ktorých signatárom je aj Slovenská republika.

Slovenský deň nepočujúcich sa koná každý rok v inom meste Slovenska, tento rok je jeho organizátorom Prešovský spolok nepočujúcich. Spolok vznikol v roku 2010 za účelom vytvorenia vhodných podmienok na to, aby sa Prešovčania so sluchovým hendikepom mohli stretávať na jednom mieste a vzájomne si vymieňali skúsenosti. Členovia realizujú počas roka rôzne programy, aby strávili čas aktívne a vyhli sa izolácii okolia.

foto: ilustračné

Tichý pochod v Prešove: Prídete podporiť myšlienku?
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM