Ľubomír Hudačko Rôzne

V Prešove budú cez leto otvorené najmenej tri škôlky: Rodičia, toto je dobré deťom vysvetliť!

V meste Prešov je každoročne otvorených niekoľko materských škôl aj počas letných prázdnin. Rodičia tak majú možnosť výberu najmenej z troch MŠ v rôznych mestských častiach tak, aby si sami mohli určiť, ktorá škôlka im najviac v danom období vyhovuje.

Ilustračný obrázok k článku V Prešove budú cez leto otvorené najmenej tri škôlky: Rodičia, toto je dobré deťom vysvetliť!
Zdroj: Webnoviny.sk

O tom, že táto služba je rodičmi veľmi využívaná svedčí fakt, že počas prvých dvoch júlových týždňov v minulom roku navštevovalo materské školy 239 detí, z toho 168 detí bolo z tzv. domácich MŠ a 71 detí boli z iných MŠ. Pre deti zo základných škôl mesto spolu s ABC centrom voľného času pripravilo na leto prímestské tábory. O deti sa od 7.00 h. do 16.30 h. postarajú v troch turnusoch profesionálni pedagogickí pracovníci.

Mamičky a oteckovia sa podľa radnice stresu detí báť nemusia, dobré je im však situáciu vysvetliť. "Obavy rodičov zo stresu, ktorému je dieťa vystavené z dôvodu zmeny škôlky, nie sú opodstatnené. Učiteľky majú dlhoročnú prax v práci s deťmi, ktoré im prichádzajú počas letných mesiacov z iných MŠ a rodičia sa nemusia obávať adaptačných ťažkosti spojených s novým prostredím. Dobré je ale deťom vysvetliť, že týždeň či dva v inej MŠ je riešením, aby potom mohli byť všetci spolu na dovolenke,“ vysvetlila hovorkyňa radnice Veronika Kmetóny Gazdová. Ako zdôraznila, od 14. júla do 8. augusta budú v prevádzke najmenej štyri materské školy v rôznych mestských častiach. Od 25. augusta bude následne všetkých 20 MŠ v plnej prevádzke.

Platba za školné počas mesiacov júl a august sa oproti minulému roku zmenila. Rodič dieťaťa vo veku do troch rokov za jeden deň zaplatí v júli len 1,74 eur, ostatné deti bude deň v škôlke stáť 0,65 eur. V auguste je školné pred deti mladšie ako tri roky 2 eurá na deň, keď ide o staršie deti, cena za deň je 0,75 eur. Za celodennú stravu rodičia zaplatia 1,22 eur počas oboch letných mesiacov. Informácie o výške školného v mesiacoch júl a august sú k dispozícií v jednotlivých materských školách.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM