Ľubomír Hudačko Kultúra

V Prešove bude mať premiéru Bars dobrý film: Je o hudobnej scéne nášho mesta!

V Prešove sa blíži zaujímavá kultúrna udalosť. Očakávanú premiéru totiž bude mať Bars dobrý film, ktorý mapuje prešovskú hudobnú scénu.

Ilustračný obrázok k článku V Prešove bude mať premiéru Bars dobrý film: Je o hudobnej scéne nášho mesta!
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Režisér Ján Stračina a kameraman Robo Kočan prešli s kamerou viacero miest v Prešove, kde sa písali dejiny slovenskej hudobnej scény. Filmový štáb sa pravidelne ukázal aj na Dobrom festivale, ktorý je každoročným sviatkom prešovských hudobníkov.

Hľadá odpoveď

Na plátne tak uvidíme mnoho známych muzikantov, medzi nimi aj Petra Nagya či Ivana Táslera. „Film hľadá odpoveď na otázku, prečo je práve toto mesto na východnom Slovensku liahňou obrovského množstva talentov. Použitých v ňom bude mnoho archívnych záberov,“ prezradil režisér Ján Stračina.

Snímka dlhometrážneho dokumentárneho prierezu scény v muzikantskom meste prechádza krížom-krážom rôznymi obdobiami, žánrami, úspešnými i tými menej úspešnými aktérmi, ktorí v rozličnej miere spôsobili, že sa z metropoly Šariša stal hudobný fenomén.

Snímku uvidíme počas ôsmeho ročníka filmového festivalu Pocity Film 2017, ktorý sa uskutoční od 10. do 15. októbra v Prešove. Festival si pritom každoročne kladie za cieľ dať priestor práve rodákom z Prešova či filmom, ktoré sa v tomto meste nakrúcali.

Premiéra

Premiéru hudobného dokumentu osobne uvedú jeho tvorcovia a to 12. októbra v Kine Scala. „Už še mocno cešim a verim že toten Bars dobry film budze naisto Bars dobri film,“ uviedol svoje dojmy pred premiérou hudobník Žojco Havadej z legendárnej kapely Mloci.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM