Milan Jusko Iné športy

V Prešove bežalo 842 ľudí: S tretrami aj 77-ročná babička!

Vyše 840 ľudí sa v Prešove zapojilo do podujatia s názvom Okruh zdravia, ktoré zorganizovala nadácia ČSOB. Finančný výťažok z tejto charitatívnej akcie vo výške 10 000 eur poputuje prešovskej Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana na

Ako informovala Zuzana Eliášová z organizačného tímu podujatia, Okruh zdravia, ktorý sa konal v prešovskom jazdeckom areáli, je už tretím v poradí. Beh pre zdravie detí usporiadali v uplynulých mesiacoch tohto roka v Bratislave a Banskej Bystrici.

**„Cieľom nášho podujatia je prostredníctvom aktívneho zapojenia verejnosti dať každému jednotlivcovi možnosť svojou aktivitou ovplyvniť výšku príspevku pre vybrané zdravotnícke zariadenie, ktoré tento príspevok použije na starostlivosť o zdravie detí,“ **podotkla Eliášová s tým, že za každý odbehnutý či prejdený okruh prispeje spomínaná nadácia jednotlivým nemocniciam jedným eurom.

Prešov sa môže popýšiť tým, že spomedzi troch charitatívnych podujatí na Slovensku ho podporilo najviac ľudí. „Na Okruhu zdravia sa zúčastnilo 842 bežcov, ktorí spolu zabehli 8500 približne 400-metrových kôl,“ konkretizovala Eliášová s tým, že FNsP J. A. Reimana mala v tejto súvislosti pôvodne získať 8500 eur. „Rozhodli sme sa však túto sumu napokon zaokrúhliť na 10 000 eur,“ poznamenala.

Ako ďalej uviedla, najstaršia bežkyňa podujatia mala 77 rokov. Okruh zdravia v Prešove dnes absolvoval aj riaditeľ spomínanej nemocnice Radoslav Čuha či slovenská olympionička Katarína Berešová.

prešov24/tasr foto: vkg

okruh_zdravia
10
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM