Futbal Šport

V Poprade to proste nejde: Tatran prehral ďalší zápas, tentoraz ho zdolala Trnava

Ani vo štvrtom zápase na pôde Popradu sa Tatranu Prešov nepodarilo vyhrať. Tentoraz si tri body odtiaľ odniesla Trnava, ktorá atakuje vrchné priečky.

Ilustračný obrázok k článku V Poprade to proste nejde: Tatran prehral ďalší zápas, tentoraz ho zdolala Trnava
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: poprad.dnes24.sk

Prvý polčas pritom priniesol vyrovnaný duel, oba celky sa spoliehali na pevné obrany a tak v prvých 15 minútach chýbali vážnejšie príležitosti. Hneď po prvej z nich sa však menilo skóre.

Černák nepochodil

Prešovčania odvrátili center hostí, no lopta sa na hranici šestnástky dostala k Jirkovi, ktorý sa do nej oprel a krížnou strelou rozvlnil sieť – 0:1.Domáci mohli vyrovnať v 26. minúte, keď si vypracovali tutovku. Po centri z pravej strany sa ocitol pred odkrytou bránkou Černák, no ťažkú loptu nedokázal usmerniť do siete. Aktívny Jirka mal na kopačke aj druhý gól. V 39. minúte rozohrával z dobrej pozície priamy kop, no lopta opečiatkovala len brvno.

Druhý polčas odštartovali aktívnejšie Prešovčania, ktorí držali loptu na svojich kopačkách a snažili sa o vyrovnávajúci gól. Trnavčania sa však mohli spoľahnúť na dobrú defenzívu, ktorá si poradila so súpermi. Veľká šanca Tatrana prišla až v 78. minúte, Udeh však proti brankárovi Spartaka Vantrubovi neuspel. Trnava definitíve rozhodla, že si tri body odvezie domov v 86. minúte, keď sa druhýkrát v zápase presadil Jirka – 0:2.

Hlasy trénerov

Miroslav Jantek, tréner Prešova: „Pre nás to bol tiež veľmi dôležitý zápas. Chceli sme nadviazať na bod, ktorý sa chlapcom podarilo získať v Dunajskej Strede. Čakali sme silnú Trnavu, boli sme si pozrieť ich zápas s Nitrou a vedeli sme, čo nás tu môže čakať. Úvod z našej strany nebol v poriadku, inkasovali sme zase po štandardnej situácii. Potom sme sa zlepšili v držaní lopty a dostali sme sa do rovnocennej partie.“

Nestor El Maestro, tréner Trnavy: „Bol to pre nás veľmi dôležitý zápas, chceli sme vyhrať a som veľmi rád, že sa nám to podarilo. Nebol to ľahký duel. Odohrali sme fantastický prvý polčas a dostali sme sa do vedenia. Druhý polčas bol trochu otvorený, myslím si, že sme mali rozhodnúť už skôr.“

1. FC Tatran Prešov – FC Spartak Trnava 0:2 (0:1)

  • Góly: 21., 86. Jirka. Rozhodovali: Smolák – Tomčík, Pozor
  • ŽK: Černák (Prešov)
  • Zostavy a striedania:

    Prešov: Talian – Jacko, Sedlák (66. Keresteš), Katona, Dzurík – Černák, Streňo, Miliutin, Adekunle – Więzik (61. Dupkala), Udeh

    Trnava: Vantruba – A. Kadlec, Pehlivan, Hladík, Vlasko (77. Oravec) – Sloboda, Brigant (68. Yilmaz), Čonka, Godál – Jirka, Egho (88. Lovás)

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM