Krimi

V okrese Prešov našli holuby priviazané ku skale: Mali slúžiť ako návnada za účelom otrávenia!

V okrese Prešov boli nájdené dva holuby priviazané špagátom ku skale. Oba holuby podľa polície slúžili ako návnada za účelom otrávenia. Tu sú podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku V okrese Prešov našli holuby priviazané ku skale: Mali slúžiť ako návnada za účelom otrávenia!
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

Na linku 158 Ján (61) podľa polície oznámil, že našiel návnady – otrávené holuby, v časti Lačnovská dolina. Policajná hliadka oznámenie preverila.

„Zistila, že v katastrálnom území obce Lipovce, v časti, ktorá sa nachádza v chránenom území so stupňom ochrany č. 5, neznámy páchateľ v dobe od 04.03.2017 do 14.03.2017, dvoch holubov priviazal špagátom ku skale. Jeden z holubov už uhynul, druhý bol živý, pričom mal v oblasti hrude a brucha napustené perie neznámou modrou látkou. Oba holuby slúžili ako návnada pre Sokola sťahovavého, za účelom jeho otrávenia a následného úhynu,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Tá zároveň dodala, že páchateľ týmto konaním ohrozil chráneného živočícha, ktorý je zapísaný v zozname chránených živočíchov. „Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Chminianska Nová Ves začal v prípade trestné stíhanie pre prečin porušovanie ochrany rastlín a živočíchov. Zákon pri tomto trestnom čine stanovuje trestnú sadzbu odňatia slobody až na dva roky,“ povedala J. Migaľová.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM