Ľubomír Hudačko Krimi

V obci pri Prešove vypukol požiar: Plamene zasiahli plechový hangár

Podľa polície v Lipovciach pri Prešove vypukol požiar, pričom sa rozšíril a postupne zasiahol celý hangár. Tu je viac podrobností.

Ilustračný obrázok k článku V obci pri Prešove vypukol požiar: Plamene zasiahli plechový hangár
Foto: Ivana Milanová / Zdroj: ruzomberok.dnes24.sk

V obci Lipovce pri Prešove došlo podľa polície k požiaru neskolaudovaného plechového hangáru. „Preverovaním tohto oznámenia bolo zistené, že doposiaľ neznámy páchateľ spôsobil požiar plechového hangáru stojaceho vedľa bývalej píly,“ uviedla hovorkyňa KR PZ v Prešove Jana Migaľová.

Ako pokračovala, v jeho zadnej časti boli uložené drevené dosky a hranoly na sušenie. Požiar sa rozšíril a postupne zasiahol celý hangár. „Došlo k zhoreniu 50 m3 drevených dosák a hranolov, lisu na výrobu drevených brikiet, miešačky, sušičky dreva a ďalších tam nachádzajúcich sa predmetov spadla strecha i plechové steny. Škoda bola vyčíslená na 25 000 eur,“ pokračovala Migaľová.

Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Chminianska Nová Ves tak podľa slov hovorkyne polície začal v uvedenej veci trestné stíhanie pre prečin poškodzovanie cudzej veci. „Trestná sadzba pre páchateľa je zákonom stanovená na šesť mesiacov až na tri roky,“ zakončila hovorkyňa.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM