záruba martin Rôzne

V mestskom parlamente je klub KDH,SDKÚ-DS,SaS,Most-Híd

(TASR) – Zvolení poslanci Mestského zastupiteľstva v Prešove, ktorí v novembrových komunálnych kandidovali za stredopravú koalíciu KDH,SDKÚ-DS,SaS,Most-Híd, vytvoria spoločný poslanecký klub.

Ako dnes informoval TASR tajomník Okresného centra KDH Fabian Novotný, zástupcovia regionálnych štruktúr spomínaných subjektov v tejto súvislosti podpísali 10. decembra dohodu o spolupráci politických strán na komunálnej úrovni v meste Prešov na volebné obdobie 2010–2014.
„Vznik poslaneckého klubu bude pokračovaním spolupráce koaličných partnerov, ktorá sa začala vytvorením spoločnej kandidátky pred komunálnymi voľbami 2010 a ktorého hlavným cieľom bude realizovať volebný program ku prospechu občanov mesta Prešov,“ uvádza sa v tlačovej správe.
Podpísaná dohoda zahŕňa základné predstavy o fungovaní samosprávy mesta Prešov a rovnako aj podmienky pre prácu nového poslaneckého klubu, ktorý sa bude riadiť štatútom. Predsedom poslaneckého klubu bude zástupca KDH a ostatné tri strany budú mať po jednom podpredsedovi.
V správe sa uvádza, že poslanecký klub bude otvorený pre spoluprácu so všetkými poslancami, ktorí prejavia ochotu podieľať sa na rozvoji mesta a naplnení očakávaní jeho obyvateľov. Klub otvorený aj pre spoluprácu s primátorom mesta, očakáva však skoré zavedenia elektronických aukcií, systémové zverejňovanie dokumentov mesta, najmä zmlúv a dohôd, majetkových prevodov a ďalších dôležitých dokumentov súvisiacich s hospodárením.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM