Ľubomír Hudačko Kultúra

V Loli Paradičke hrá hlavnú úlohu: ROZHOVOR s Kamilou Mitrášovou nielen o filme

Jej tvár vám môže byť povedomá. Zahrala si totiž hlavnú úlohu vo východniarskom filme Loli Paradička. Prečítajte si rozhovor s Kamilou Mitrášovou.

Ilustračný obrázok k článku V Loli Paradičke hrá hlavnú úlohu: ROZHOVOR s Kamilou Mitrášovou nielen o filme
7
Galéria
Zdroj: archív Kamily Mitrášovej

Pochádza z okolia Vranova nad Topľou a vo filme Loli Paradička hrá hlavnú postavu Veronky. Na ruke jej svieti červená paradajka, ktorú má vytetovanú práve kvôli filmu. Kamila ho videla zatiaľ trikrát.

Je milo prekvapená

„Ale štvrtýkrát to už neplánujem (smiech). Ďakujem hlavne ľuďom, ktorí si to pozreli a ktorým sa to páči. Dnes by som už vedela aj čo-to vylepšiť pri mojom filmovaní, veď v čase natáčania som mala len 16 rokov. Tie moje začiatky teda určite vidno. A aj na sebe som si už všimla odvtedy zmenu, takisto aj rozmýšľanie mám už dnes iné, keď som staršia,“ vraví v rozhovore pre web Prešov 24 sympatická predstaviteľka Veronky.

Podľa svojich slov si to ani dodnes veľmi neuvedomuje, že čo sa vlastne okolo nej deje. Nikdy predtým totiž vo filme nehrala. „Ale som milo prekvapená z týchto vecí, ktoré sa dejú. Nemám negatívne reakcie, všetky sú pozitívne,“ povedala. Ľudia ju na ulici spoznávajú a zvyknú si vypýtať spoločnú fotku. Aj sa s ňou rozprávajú a pýtajú sa na film. Kedysi to však podľa jej slov bolo o niečom inom, najmä pri nakupovaní.

„Vždy som mala taký život, že ma v obchode pozorovali a všímali si ma. Bolo by to určite iné, keby som šla do obchodu ja a iné by to bolo, keby ste išli do obchodu vy. Častejšie by SBS-kár išiel určite za mnou. Dnes je to však už trochu iné, samozrejme,“ na chvíľu zvážnela.

Na castingu nebola, prišli za ňou

Veselá dievčina pritom nebola na konkurze, ani castingu. Tomu, že si zahrá vo filme pomohla jej mama, ktorá zavolala tvorcom, žeby si vo filme jej dcéra rada zahrala. „Tvorcovia prišli za mnou, skúšali sme si dialógy filmu a chodila som sa ďalej učiť. Musela som sa k tomu aj ja nejako dopracovať a podarilo sa,“ hovorí s úsmevom.

Zaujímalo nás, čo bolo pre ňu počas natáčania nepríjemné. Dostali sme sa tak k téme posteľovej scény. „Keď som točila nahú scénu a teda som vtedy mala na sebe len záves, tak to bolo pre mňa dosť nepríjemné (smiech). V miestnosti boli síce len režisér a kameraman, mám pocit, a všetci ostatní išli vonku. Lenže oni si to aj tak pozerali na monitore, takže to videli tak či tak,“ prezradila so smiechom.

Stražanovej sa bála

A pre zmenu zvláštna bola pre ňu scénka s pani Kvetou Stražanovou. Kamila priznala, ako to na ňu zapôsobilo. „Keď sme dotočili, ja som sa jej normálna bála. Ona mi vravela, že sa jej nemám báť a že to len hrá. Ale bolo to tak autentické, že som potom dostala taký pocit. Ale tým potvrdila, že je naozaj pani herečka a preto to na mňa takto vplývalo,“ vyzdvihla výkon prešovskej hereckej legendy.

Na pľaci si, pochopiteľne, rozumela aj s Michalom Iľkaninom, aj s Michalom Soltészom. Opakovali si repliky a scény, veľa sa nasmiali a aj s rodinou Staviarskych sa podľa svojich slov veľmi dobre skamarátila. A ktorú scénu z filmu má najradšej? „Ide o scénku, keď čarujem. To mám naozaj veľmi rada. A ešte aj tú, keď ležíme na posteli a hovorím, že aký je Milan silný. A vlastne všetky posteľné scény sa mi točili veľmi dobre,“ prezradila ďalšiu zaujímavosť.

Celé to ale bolo pre ňu celkom náročné, keďže išlo o niečo nové. No najťažšie bolo natáčať jamorky, pretože tam bolo veľa ľudí. „Vy ste ich nevedeli ustriehnuť, každý sa pozeral na vás, aj do kamery. Keď sme točili len vo dvojici, to bolo iné, pretože mohli sme si to v prípade nepodarku zopakovať. Ale medzi ľuďmi to bolo ťažšie. Niekedy sa točilo od rána do rána a to som už potom takmer nevládala. Ale nakoniec som to dala a myslím si, že teraz je vidno, ako dobre sa to oplatilo,“ hovorí s hrdosťou v hlase.

Sú na ňu pyšní

Kamila, alebo ak chcete Veronka, priznala, že ani jej príbuzní si to celé veľmi neuvedomili, že hrá vo filme. „Sú, samozrejme, radi a vedeli, že sa niečo deje. A keď si boli film pozrieť, veľmi sa im to páčilo a všetci sú na mňa pyšní,“ povedala nám. V najbližšom období sa chystá na Prešovskú univerzitu študovať odbor učiteľstvo a chce si dorobiť aj 5. a 6. ročník na konzervatóriu. Nemá vytypovaný vzor, neinšpiruje sa podľa niekoho, je sama sebou. Páči sa jej však herečka Salma Hayek a veľmi rada má Fridu Kahlo.

„V mojej hereckej kariére chcem určite na 100% pokračovať. Možno neskôr by som ďalej skúsila aj VŠMU, alebo Akadémiu umení v Banskej Bystrici. Chcela by som aj trochu pokojnejší život, ale mám dvere otvorené tomu, čo príde,“ netají. A čo jej vzťah k mestu Prešov? Aj na to sme sa herečky opýtali.

„Často chodím do Prešova. Síce ho do detailov nepoznám, niektoré zákutia áno. Napríklad som často chodievala do DJZ na Malú scénu. Prešov mám teda rada a keď sa pri mne ktokoľvek zastaví, nemám problém sa s ním porozprávať,“ zakončila na záver Kamila Mitrášová.

A v obrazoch si pozrite aj zábery herečky Kamily Mitrášovej. Kliknite si fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Čo prezradila o Loli Paradičke? Herečka Kamila Mitrášová nám poskytla rozhovor
7
Galéria
Zdroj: archív Kamily Mitrášovej

Foto: archív K.M.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM