Šport

V Leviciach sa bolo na čo dívať: Zápas plný gólov napokon ovládli prešovskí futsalisti, diváci videli 15 kúskov

Zápas bohatý na góly odohrali futsalisti FK Prešov v Leviciach. V dohrávanom a zároveň v poslednom stretnutí základnej časti 1. futsalovej ligy bodovali východniari naplno. Na začiatku polčasu sa pritom ani jedno mužstvo nevedelo dostať do vyloženej príležitosti a napokon diváci videli 15 kúskov.

Ilustračný obrázok k článku V Leviciach sa bolo na čo dívať: Zápas plný gólov napokon ovládli prešovskí futsalisti, diváci videli 15 kúskov
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Oba tímy pozorne bránili a striel na bránu bolo minimum. Obranný val sa ako prvému podarilo prekonať až päť minút pred koncom polčasu hráčovi FK Prešov Mihokovi, ktorý otvoril skóre. Na inkasovaný gól odpovedali domáci v závere polčasu, presadili sa hneď dvakrát.

Zápas nabral na obrátkach po zmene strán. V druhom polčase padlo až 12 gólov. Prešovčania v úvode druhého dejstva skórovali trikrát v rýchlom slede zásluhou Harčára, Beliša a Mihoka a otočili stav na 4:2. Góly prešovských hráčov výrazne povzbudili, darilo sa im vyhrávať súboje jeden na jedného a svojmu súperovi ušli na rozdiel troch gólov – 6:3.

V power play domácich však v krátkom čase zaznamenal hetrik Rakica a skóre aj s prispením šťastia vyrovnal. Rozhodujúce slovo v zápase však mali hostia. Najprv dal Serbin gól na 7:6 a neskôr z protiútoku zvýšil na 8:6. V závere sa ešte domácim podarilo upraviť výsledok, ale zverenci trénera Henándeza si výhru o jeden gól 8:7 ustrážili.

Prešovčania napokon obsadili v základnej časti 4. miesto za treťou Nitrou, ktorá ma rovnaký počet bodov, ale lepší vzájomný zápas. Súperom zelenobielych v play-off bude ŠK Makroteam Žilina. Prvé vzájomné stretnutie je na programe v piatok od 20.00 v hale na Baštovej ulici.

António Henández (tréner FK Prešov): „S výsledkom som spokojný, ale výhra nám nakoniec nepomohla dostať sa na tretie miesto v tabuľke. V prvom polčase sa obe mužstvá sústredili na bránenie, v druhom padlo veľa gólov. My sme nemali čo stratiť, zomkli sme sa a zahrali ako jeden tím. Za stavu 6:3 pre nás sme dostali veľmi ľahké góly, všetky lopty sa odrážali k súperovi a domáci vyrovnali skóre so šťastím. Nakoniec sa nám podarilo vyhrať. Víťazný gól pripadol Serbinovi. Musím však pochváliť aj ďalších hráčov. V obrane hral dobre Harčár, výborný výkon podali aj Mihok, Beliš a všetci ostatní hráči.“

Futsal Team Levice – FK Prešov 7:8 (2:1)

  • Góly: Rakica 3, Obický 2, Švec, Zorád – Mihok 3, Beliš, Serbin po 2, Harčár
  • ŽK: Švec, Zorád obaja (Futsal Team)
  • 300 divákov

Môže vás zaujímať:

Talentovaná parkúristka Slávka (18) z Prešova: Najkrajšia je spätná väzba od koňa, keď počúva a sme jedno telo

Napínavý zápas prešovských futsalistov so Žilinou: Išlo aj o postevenie v tabuľke, v poslednom kole ešte bude o čo hrať!

Pocta pre prešovských volejbalistov: Ocenenia za výkony si odniesli hráč, tréner aj celý kolektív!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM