Ľubomír Hudačko Správy

V kraji sa zdvojnásobil počet škôl zatvorených pre chrípku: V obci pri Prešove ochorel na mumps učiteľ!

Chorobnosť v našom kraji neustupuje, skôr naopak. Kvôli tomu sa zatvorili ďalšie školy a dokonca v obci pri Prešove na mumps ochorel aj učiteľ.

Ilustračný obrázok k článku V kraji sa zdvojnásobil počet škôl zatvorených pre chrípku: V obci pri Prešove ochorel na mumps učiteľ!
Zdroj: TASR

V Prešovskom kraji bolo počas tohto týždňa pre chrípku a akútne respiračné ochorenia zatvorených 124 materských, základných a stredných škôl. V porovnaní s predchádzajúcim týždňom sa ich počet viac ako zdvojnásobil.

RÚVZ hlási nové ochorenia ako mumps, konkrétne v okresoch Prešov a Sabinov. V Prešove ide o ochorenie u 51-ročného učiteľa, ktorý pracuje v obci Lesíček, kde sa už v predchádzajúcich týždňoch vyskytol mumps. Celkovo je tam šesť takýchto ochorení. V kraji pribudlo chorých na ARO, a to 224 ľudí.

Ako uvádza Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Prešove na svojej webstránke, zatiaľ čo v šiestom kalendárnom týždni bolo celkovo 14 549 chorých na ARO, v tomto týždni ich bolo 14 773. Z celkového počtu ARO bolo hlásených 2249 chorých na chrípku, čo oproti minulému týždňu znamená pokles.

Najvyššia chorobnosť bola u ARO zaznamenaná vo vekovej skupine 15– až 19-ročných, chrípka sa najviac vyskytla vo vekovej skupine šesť- až 14-ročných detí. V kraji zatvorili spolu 46 materských škôl, 61 základných a 17 stredných škôl. Okres Prešov je so 17 zatvorenými zariadeniami na druhom mieste v tomto ukazovateli. foto: ilustračné

Čítajte viac o ochorení v Prešovskom kraji!

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM