Webnoviny - Rôzne

V Drienici naďalej trvá najvyšší stupeň povodňovej aktivity

Piatková prietrž mračien, ktorá sa prehnala východom narobila škody vo viacerých lokalitách. V obci Drienica v okrese Sabinov po piatkovej prietrži mračien a lokálnej záplave stále platí III. stupeň povodňovej aktivity, ktorý tu vyhlásil starosta obc

Najviac problémov im robí regulácia potoka, koryto čistia za pomoci tzv. kráčajúceho bagra. Zvýšená hladina v piatok narušila brehy potoka na troch miestach a voda sa vyliala do okolia.

Dostala sa až do studní a pivníc rodinných domov, škody má asi desať rodín. Podľa starostu zhuba jedna tretina regulácie potoka je poškodená. Výšku škody však nevedel odhadnúť.

„Bahno z cesty sa im podarilo odstrániť, prejazd cez obec do rekreačnej oblasti Drienica je už plynulý.“ uviedol starosta obce.

Operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove Pavol Klabník informoval, že hasiči boli dnes v Drienici čerpať vodu zo zatopených studní. Po nočnej búrke ráno odstraňovali v Prešove na Tomášikovej ulici spadnutý strom. K zraneniam osôb nedošlo.

presov24/webnoviny

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM