Ľubomír Hudačko Futbal

V dôležitom súboji futbalisti Tatrana Prešov vyhrali: Zdolali Zvolen a posilnil pozíciu v prvej šestke!

Prvé jarné futbalové kolo II. Doxxbet ligy skončilo úsmevom na tvári pre Prešovčanov. Tí oplatili jesenné zlyhanie proti Lokomotíve Zvolen (doma 0:2) a tentoraz sa tešili z výhry po výsledku, na ktorý stačil jediný gól. Postaral sa oň Peter Katona, čím svoj tím posilnil v prvej šestke tabuľky.

Ilustračný obrázok k článku V dôležitom súboji futbalisti Tatrana Prešov vyhrali: Zdolali Zvolen a posilnil pozíciu v prvej šestke!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Veľmi dôležité víťazstvo! Na jar sa futbalisti v II. lige snažili získať ešte 12 bodov na to, aby si vylepšili pozíciu v prvej šestici tabuľky.

Tri z nich už majú hráči Tatrana Prešov na konte a postup do baráže zloženej už aj z mužstiev Západnej časti ligy majú takmer istý. Zostávajúce tri duely odohrajú s klubmi mimo najlepšieho poltucta a tie sa do prelínačky nerátajú. I tak však musia zabrať, aby ich minimálne zo šiesteho miesta nevystrnadili ďalší súperi.

Už v prvom polčase mali dobré príležitosti Dzurík a Šafranko, premeniť na gól ich ale nedokázali. Čo sa nepodarilo im ale vyšli tesne po zmene strán Katonovi. Peknú akciu z 54. minúty začal Dupkala pasom na Benesa, ktorý loptu posunul na hranicu šestnástky Katonovi a jeho umiestnená strela k žrdi znamenala prešovskú gólovú radosť.

Aj naďalej mali hostia opraty zápasu vo svojich rukách, až v závere sa hostia prebrali iniciatívu a v snahe o vyrovnanie sa dostali k väčšiemu tlaku. Z neho mohol už v nadstavenom čase rezultovať vyrovnávajúci gól, ale Špilár v dobrej pozícii prestrelil. Tatran si tak zo Zvolena zaslúžene odváža tri cenné body.

„Myslím si, že sme si v tomto stretnutí zaslúžili vyhrať. Držali sme jeho taktovku v rukách, mali sme viac z hry a dali pekný gól Peťom Katonom. Mali sme aj niekoľko iných šancí a určite sme spokojní s týmto výsledkom, ktorý nás verím povzbudí do ďalšej práce. Každý výsledok je dôležitý, ale tieto tri body práve s týmto súperom je o to cennejší, že v prípade postupu do nadstavby sa nám tieto tri body počítajú do tabuľky,“ povedal pre 1fctatran.sk tréner Stanislav Varga.

DOXXbetliga 19. kolo: MFK Lokomotíva Zvolen – 1. FC Tatran Prešov 0:1 (0:0)

  • Gól: 54. Katona
  • ŽK: 8. Daško, 58. Kamendy, 87. Menich – 10. Kačala, 72. Katona, 81. Talian
  • Zostava 1. FC Tatran: Talian – Kačala, P. Jacko, Dzurík, P. Leško – D. Jacko, Katona (77. Keresteš) – Benes, Ivanko-Macej (85. Hruška), Dupkala (82. Tubonemi) – Šafranko

Mohlo by vás zaujímať:

Futbalový KOMENTÁR: Tatranisti v dresoch rivala

Blýska sa s futbalom Tatrana Prešov na lepšie časy? Mladší žiaci sú majstrami Slovenska!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM