Ľubomír Hudačko Správy

V centre Prešova bude opäť živé divadlo k Veľkej noci: Autentické zobrazenie krížovej cesty!

Aj tento rok si Prešovčania pripomenú udalosti viažuce sa k najväčšiemu kresťanskému sviatku - Veľkej noci. Opäť si tak budeme môcť vychutnať autentické zobrazenie Poslednej večere a aj Živej krížovej cesty. Mesto to pripravilo v spolupráci s dobrovoľníkmi z farnosti Nižná Šebastová.

Ilustračný obrázok k článku V centre Prešova bude opäť živé divadlo k Veľkej noci: Autentické zobrazenie krížovej cesty!
Zdroj: TASR

Je tomu už takmer 2 000 rokov odkedy si kresťania pripomínajú Veľký piatok ako deň utrpenia, ukrižovania a smrti Ježiša Krista.

„Po úspešných ročníkoch bude aj tento rok centrum Prešova zasvätené atmosfére Poslednej večere a Krížovej ceste a spomienke na Ježišovo utrpenie na kríži z lásky k všetkým nám,“ uviedla hovorkyňa radnice Veronika Kmetóny Gazdová.

Silne emotívne a živé zobrazenie poslednej cesty Ježiša Krista, ktorú doteraz prišlo do Prešova vzhliadnuť viac ako 4 000 divákov. Tentoraz začne cesta na Veľký piatok 3. apríla o 10:00 v centre mesta. Bude autentickým zobrazením štrnástich zastavení, ktoré vyvrcholia v Záhrade umenia ukrižovaním, sňatím z kríža a uložením Ježišovho tela do hrobu.

„Živej krížovej ceste bude predchádzať stvárnenie Poslednej večere s učeníkmi pred Konkatedrálou sv. Mikuláša v stredu 1. apríl o 17:00,“ dodala hovorkyňa.

Čítajte tiež:

Prvé znaky jari v Prešove OBRAZOM: Takáto nádhera už kvitne v našom meste

V Prešove nastane väčšia tma ako obvykle: V meste vypnú 8 728 svietidiel verejného osvetlenia

Nezabudnite si prestaviť vaše hodinky: Prechádzame na letný čas!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM