Správy

V centre mesta sa predvedú poriadni siláci: Uvidíme však aj Večerný beh Prešovom

Čaká nás opäť jedno z tradičných podujatí, v centre mesta sa onedlho predstavia poriadni siláci. Uvidíme však aj obľúbený Večerný beh Prešovom.

Ilustračný obrázok k článku V centre mesta sa predvedú poriadni siláci: Uvidíme však aj Večerný beh Prešovom
Zdroj: Dnes24.sk

Prešovská Hlavná ulica v utorok 8. mája dá opäť priestor bežcom, športovať však budú aj inline korčuliari a silní muži. Večerný beh Prešovom v tomto roku napíše už svoju 58. kapitolu.

„Od roku 1961, kedy sa uskutočnil jeho prvý ročník, sa toto atletické podujatie trvalo udomácnilo v kalendároch športovcov a dáva príležitosť na víťazstvá bežcom všetkých vekových kategórií,“ pripomenul tlačový referent Msú v Prešove Milan Grejták. Ako dodal, najstaršie bežecké podujatie svojho druhu na Slovensku počas svojho vývoja nielen rozšírilo množstvo bežeckých kategórií, ale už niekoľko rokov sa ho zúčastňujú aj inline korčuliari, svoju kategóriu majú aj rodičia s deťmi a dokonca i novinári.

Večerný beh Prešovom je súčasťou oblastnej bežeckej ligy 2018 regiónov Prešov a Sabinov. Kancelária pretekov bude v prešovskom Parku kultúry a oddychu na Hlavnej ulici č. 50 otvorená o 11.30.

Mesto Prešov v spolupráci so Slovenskou asociáciou silných mužov pripravilo na tento deň okrem bežeckého preteku už po tretíkrát aj 1. kolo Slovenského pohára silných mužov. Silní muži Slovenska sa predstavia v čase od 14.00 do 16.00.

Program:

  • 12.05 otvorenie, rodičia s deťmi predškolského veku, žiacke kategórie;
  • 14.00 až 16.00 Slovenský pohár silných mužov
  • 16.05 preteky inlinekorčuliarov, dorastenky, dorastenci, Novinárska míľa, Nordic Walking muži, ženy;
  • 18.30 veteráni (4 kategórie) 7 300 m, ženy (3 kategórie) 4 380 m;
  • 19.25 muži 8 760 m.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM