Ľubomír Hudačko Správy

V celom kraji prebehla veľká akcia policajtov: Napomenutia, pokuty aj zadržané vodičáky!

V Prešovskom kraji vykonali policajti veľkú dopravnú akciu. Padali napomenutia, pokuty a došlo aj na zadržanie vodičských preukazov.

Ilustračný obrázok k článku V celom kraji prebehla veľká akcia policajtov: Napomenutia, pokuty aj zadržané vodičáky!
Zdroj: TASR

Počas Katarínskeho popoludnia vykonali policajti Prešovského kraja celokrajskú dopravnú akciu. Tá bola zameraná na dodržiavanie zákazu požívania alkoholu alebo iných návykových látok vodičmi pred alebo počas vedenia vozidla.

Takisto aj na dodržiavanie ustanovených alebo obmedzených rýchlostí jazdy vozidiel, pravidiel cestnej premávky nemotorovými účastníkmi, kontrolu spôsobu jazdy vodičov a na dodržiavania zákazu používať telefónny prístroj počas vedenia vozidla.

„Policajti počas štyroch hodín v čase od 14:00 do 18:00 zistili celkovo 204 priestupkov, z ktorých 177 bolo riešených na mieste v blokovom konaní, 22 bolo riešených napomenutím a 5 bolo oznámených na dopravný inšpektorát. Maximálnu povolenú rýchlosť prekročilo 56 vodičov, 18-ti telefonovali, 3 priestupky boli pre nesprávny spôsob jazdy a alkohol bol zistený u 2 vodičov motorových vozidiel, z toho 1 trestný čin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a 1 vodiča nemotorového vozidla,“ uviedol hovorca KR PZ v Prešove Daniel Džobanik.

Ako hovorca dodal, nemotoroví účastníci cestnej premávky sa dopustili 31 priestupkov, pričom v 4 prípadoch išlo o cyklistov a v 27 o chodcov. „Zadržaných bolo 12 vodičských preukazov, z toho 10 pre insolventnosť a 2 pre alkohol. Taktiež boli zadržané 3 osvedčenia o evidencii vozidla a 2 tabuľky s evidenčným číslom,“ zakončil Džobanik.

Môže vás zaujímať:

Tínedžerka na dedine čelila šokujúcemu dianiu: Mladík jej ku krku priložil nôž a žiadal sex!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM