Ľubomír Hudačko Kultúra

Užite si naplno prvý mesiac roka: TOP 10 podujatí, ktoré môžete v Prešove zažiť

Január je už tu. A prvý mesiac roka 2018 prinesie so sebou do Prešova aj zaujímavé podujatia. Vybrali sme 10 z nich, o ktorých sa podľa nás oplatí vedieť vopred.

Ilustračný obrázok k článku Užite si naplno prvý mesiac roka: TOP 10 podujatí, ktoré môžete v Prešove zažiť
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Kempa 4 Sport Cup 2018

otvorenie 4. januára o 12.30 hod. v hale Hotelovej akadémie

Hádzanársky turnaj je určený 3 chlapčenským a 3 dievčenským kategóriám. Tento rok sa turnaja zúčastní 87 tímov z 11 krajín Európy a jednotlivé zápasy budú prebiehať športových halách na Nábrežnej, Važeckej, Sibírskej, Ľ. Podjavorinskej, Okružnej a v Mestskej športovej hale v Sabinove.

Ako psíček a mačička

7. januára o 16:00 v Babadle

Príbeh, ktorý ponúka detskému divákovi originálne moderné príbehy budujúce na etických princípoch ľudovej slovesnosti. Prináša hravé nápady, situácie, v ktorých sa nenásilne dieťa konfrontuje s dôležitými ľudskými charakterovými hodnotami.

Novoročný koncert

9., 10. a 11. januára, o 18:30 na Veľkej scéne DJZ

Novoročný koncert Hudby Ministerstva vnútra SR, skupiny Desmod, zboru PUĽS-u a dua La Femme s dirigentom Júliusom Selčanom. Prepojenie štyroch odlišných hudobných telies v jedinečných hudobných aranžmánoch.

Ščamba

9. januára o 18.00 v kine Scala

Novoročný koncert Ščamby, ktorá dovŕšila 18 rokov svojho fungovania uvedie podujatie plné vtipných príhod a úsmevných pesničiek. Ku každej vstupenke CD zdarma.

Všetko najlepšie!

9. januára 18:30 v DJZ

Ray Cooney patrí bezpochyby medzi najslávnejších a najúspešnejších súčasných autorov bláznivých divadelných komédií patriacich do rodiny ľahšieho bulváru. Jeho hry sa vyznačujú dokonalou, až matematicky presnou konštrukciou absurdných situácií.

Divadlo Na Peróne: Fasbuk

11. januára od 19:00 vo Wave

Predstavenie s použitím textu Jany Micenkovej Veľký šváb na facebooku oceneného v rámci súťaže VEJK AP!2 a úryvku z textu A.P. Čechova Čajka.

Zápas hviezd

13. januára od 16:00 v prešovskej ICE aréne

Tretí ročník zápasu hviezd našej druhej najvyššej hokejovej súťaže bude premiérovo hostiť Prešov. Najväčšie hviezdy 1. Hokejovej ligy sa stretnú 13. januára, aby si zmerali sily v úplne novom formáte exhibície.

Tri letušky v Paríži

14. januára o 18:00 v kine Scala

Francúzska situačná komédia o tom, čo sa môže stať, keď si muž chce užívať výhody ženáča, no do svadby sa mu príliš nechce. Hrajú Viki Ráková, Henrieta Mičkovicová, Ivana Kubačková, Mária Breinerová, Richard Stanke a Ján Dobrík.

O nenažratom Papagájovi

21. januára o 16:00 v PKO

Interaktívna rozprávka, ktorá otvárala festival Eurokids vo Washingtone. Nenažratý papagáj spolu s jeho kapitánom zabavia detičky od 3 rokov a ponúknu im úžasný zážitok.

Divadlo GUnaGU – Herečky

24. januára o 18.30 v kine Scala

Komédia podľa skutočnej udalosti. Na súkromný kurz herectva sa prihlásia nielen mladí ľudia, ktorí sa chcú pripraviť na prijímačky na VŠMU, ale aj tri frustrované ženy. Hrajú: Zuzana Kronerová, Zuzana Šebová/Gabriela Dzúriková, Darina Abrahámová a Viktor Horján.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM