Ľubomír Hudačko Iné športy

Úžasný úspech: Diridonky z Prešova doniesli z ME v Maďarsku 7 medailí!

V Maďarskej Tatabányi sa uskutočnil 10. ročník majstrovstiev Európy v mažoretkovom športe. Zúčastnených bolo 10 štátov, no napriek tvrdej konkurencii si naše dievčatá odniesli domov fantastický úspech. Získali hneď 7 kovov!

Ilustračný obrázok k článku Úžasný úspech: Diridonky z Prešova doniesli z ME v Maďarsku 7 medailí!
Zdroj: Dnes24.sk

Maďarsko, Rusko, Ukrajina, Česko, Slovensko, Bosna a Hercegovina, Chorvátsko, Poľsko, Rumunsko a Bulharsko. V tejto spleti štátov a množstve choreografií a vekových kategórií sa náš súbor umiestnil na fantastických priečkach.

Darček k výročiu

V aktuálnom roku Diridonky oslavujú 20. výročie od založenia a preto boli umiestnenia korunované tým najlepším možným spôsobom. Krásny darček si dali dievčatá v podobe až piatich zlatých medailí! Okrem toho získali ešte jednu striebornú a jednu bronzovú. Obsadili tiež jedno 4. a 5. miesto.

„Dievčatá štartovali v desiatich formáciách a deväť ich bolo ocenených. Na ME sa oceňuje prvých 6 miest. No naše dievčatá si neužili len čisté súťaženie a vypätie ako to dopadne. Posledný deň sme navštívili prírodne jazero v mestečku Tata, kde sme boli aj počas štyroch súťažných dní ubytovaní. Tam si dievčatá užili voľného šantenia vo vodách maďarského jazera,“ povedala dojatá vedúca súboru Marika Borodáčová.

Netradičný zážitok

Ďalej uviedla, že okrem súťaženia mali možnosť zažiť aj príjemné stretnutie: „Zažili sme aj jeden úžasný zážitok, keď k nášmu kolektívu vo chvíľkach voľna prišla maďarská mažoretka s tým, že hľadá našu bojovníčku Julku. Dievčatko, ktoré po ťažkej onkologickej operácii vo februári 2012 už štartuje na ME. Doniesla jej darček nakoľko na internete sa dozvedela o jej chorobe a veľmi ju to dojalo a chcela sa s ňou stretnúť. Vzniklo tam medzi nimi veľké puto. Hoci si vôbec nerozumeli, cítili sa spolu dobre. Táto veľká európska súťaž nám teda priniesla aj nové priateľstvo,“ priblížila pekný okamih Borodáčová.

Cesta domov prebehla vo výbornej nálade, ktorú umocnilo aj privítanie rodičov s veľkými transparentmi. Momentálne majú dievčatá voľno a už 10.9. začnú nový školský rok. Taktiež očakávajú nové záujemkyne a preto Marika Borodáčová pozýva: „Čakáme všetky záujemkyne, ktoré chcú zažívať také krásne chvíle. Dievčatá vo veku 4–18 rokov, príďte medzi nás,“ dodala.

Diridonky - Maďarsko
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM