Ľubomír Hudačko Kultúra

Už sú známe prvé potvrdené mená: Dobrý festival v Prešove spestria tieto kapely!

Delňu v júni obsadia muzikanti. Konať sa tu bude jubilejný 10. ročník Dobrého festivalu a my už vieme prvé potvrdené mená. Kto k nám zavíta?

Ilustračný obrázok k článku Už sú známe prvé potvrdené mená: Dobrý festival v Prešove spestria tieto kapely!
Zdroj: Dnes24.sk

Multižánrový prešovský hudobno-umelecký festival oslavuje tento rok svoje desiate narodeniny. Pri tejto príležitosti si jeho organizátori pripravili nejednu novinku.

Tá prvá známa je naozaj zásadná. „Návštevníci si budú môcť vychutnať ešte jeden deň navyše – festival sa bude konať až tri dni. A to od 16.6. do 18.6.2017,“ uviedla z tímu organizátorov festivalu Hana Tásler.

Dobrý festival privítal v novom roku svojich verných návštevníkov dobrou správou – po dohode so zástupcami mesta Prešov zostáva vo svojom „rodisku“ a aj na mieste, kde to všetko pred viac ako 10 rokmi začalo, prírodnom kúpalisku Delňa. Na niekoľkých pódiách sa predstavia kapely a DJ-i z rôznych hudobných žánrov.

Medzi prvých potvrdených účinkujúcich patrí česká kapela hrajúca piesne s ľudovými motívmi v rockových a popových úpravách – Čechomor.

Z Česka k nám zavíta aj pesničkár Xindl X so svojou kapelou, punkovú smršť slovenských legiend zariadi Zóna A, Slobodná Európa, ale aj Sveťo Korbeľ & Personál a návštevníkov na Dobrý festival prídu zabaviť aj Horkýže slíže, ktorí tu hrali naposledy v roku 2011. To však ešte nie je všetko.

„Som veľmi rád, že na festivale vystúpi Pavol Horváth s projektom Živá voda. Spolu s Peci Uherčíkom a Teom Skovayom hrávajú pesničky z Paliho čias v Tublatanke, čo je moje najobľúbenejšie obdobie tejto kapely. Pali je pre mňa jeden z najlepších spevákov u nás a veľmi sa teším, že prijal moje pozvanie," pozýva organizátor Miro Tásler.

Všetko najlepšie k narodeninám prídu popriať aj rodáci z Prešova – IMT Smile, Heľenine oči, Chiki liki tu-a, či Peter Nagy. Organizátori opäť pripravujú ešte niekoľko ďalších prekvapení a noviniek, pričom pribudnú aj ďalšie mená kapiel.

Informácie redakcii sprostredkovala Hana Tásler

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM