Ľubomír Hudačko Kultúra

Už ste počuli novú pieseň Schody od prešovskej kapely Komajota? Majú k nej aj pôsobivé lyric video!

Prešovská skupina Komajota zverejnila lyrics video k novému singlu Schody. Zážitok z pesničky pripravil s hudobníkmi pre ich fanúšikov režisér Pavel Višňovský. Do lyrics videa zakomponoval niekoľko skrytých odkazov. Koľko ste ich odhalili vy?

Ilustračný obrázok k článku Už ste počuli novú pieseň Schody od prešovskej kapely Komajota? Majú k nej aj pôsobivé lyric video!
Zdroj: Dnes24.sk

Aj preto sa skupina často vyhýba priamemu vysvetľovaniu posolstiev vo svojich skladbách. Tento výber formátu súvisí hlavne s tým, že pesničky prešovskej trojice sú postavené na kvalitných textoch, ktoré fanúšikovia radi interpretujú na základe vlastných zážitkov.

Uverejnenie nového singla Schody, ktorý otextoval Jozef Husovský, naplánovala Komajota symbolicky na 17.novembra, kedy si celé Slovensko pripomínalo Novembrovú revolúciu ´89. „Nie je to úplná náhoda, že táto pesnička vyšla práve v tento deň. Svojim posolstvom sa hodí aj k tomuto významnému dňu. Sledujeme situáciu u nás aj vo svete a niektoré veci nám naozaj nie sú ľahostajné. Už roky sa snažíme, aby texty boli v našich pesničkách podstatné a sme radi za každého pozorného poslucháča,“ hovorí spevák Martin Husovský.

Aktuálne lyrics video vzniklo po viac ako desiatich pokusoch, natočiť ho na jeden záber. Celé to trvalo necelé štyri hodiny, podľa slov režiséra Pavla Višňovského to bolo celkom náročné, ale výsledok je určite zaujímavejší ako pôvodný plán pracovať s fotografiami.

Od roku 2011 sa prešovské trio zameriava na nové formy šírenia svojej hudby, ktoré ponúka internet. Sociálne siete, grafiku a videoklipy vníma ako základ pre šírenie svojej tvorby. Po hudobnej stránke prešla Komajota za celý svoj čas na hudobnej scéne výrazným vývojom. Neustále pracuje so zvukom, elektronikou a netradičnými nástrojmi, pričom si zachováva svoj nezameniteľný skladateľský rukopis.

redakciu informoval Edo Kopček, PR manažér, foto: Pavel Višňovský

Komajota - Schody
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM