Správy Správy

Už druhá vlna rekonštrukčných prác po zime: Na D1 medzi Prešovom a Košicami sú poškodenia vozovky

Národná diaľničná spoločnosť opravuje poškodenia vozovky na 19-kilometrovom úseku D1 Prešov - Košice. Ide už o druhú vlnu rekonštrukčných prác po zime.

Ilustračný obrázok k článku Už druhá vlna rekonštrukčných prác po zime: Na D1 medzi Prešovom a Košicami sú poškodenia vozovky
Zdroj: TASR

„S opravou nerovností teplou asfaltovou zmesou po zimnom období sme začali v prvej vlne od apríla, hneď so začiatkom výkonu letnej údržby. Do polovice apríla sme priebežne pri opravách vozovky v danom úseku spotrebovali 4280 kilogramov asfaltovej zmesi. V druhej vlne od začiatku mája sme identifikovali a označili farbou menšie novovzniknuté výtlky. Poškodenia na vozovke sme následne opravili s využitím 5260 kilogramov asfaltovej zmesi,“ uviedla Michaela Michalová z tlačového odboru Národnej diaľničnej spoločnosti.

Dialničiari zároveň do plánu veľkoplošných opráv vozovky zaradili dva úseky s celkovou dĺžkou 2320 metrov v smere Prešov – Košice a jeden úsek dlhý 2199 metrov v smere Košice – Prešov. Na vozovke v oboch smeroch v najbližších mesiacoch spoločnosť vymení obrusnú vrstvu, ktorá je priamo vystavená účinkom dopravy a klimatickým vplyvom.

V pomalom jazdnom pruhu v smere na Košice vymení aj ložnú vrstvu, ktorá sa nachádza pod ňou. Cestári potom vymenia aj obrusnú vrstvu na krajnici. „Diaľnicu D1 od Prešova po Košice pravidelne kontrolujeme a udržiavame. Na úseku D1 Prešov juh – Budimír sme už počas zimného obdobia priebežne opravovali vzniknuté poškodenia zmesou určenou pre opravy vozovky za studena,“ doplnila Michalová.

Môže vás zaujímať:

Minister dopravy Roman Brecely: Výstavba obchvatu Prešova sa môže odsunúť o niekoľko mesiacov

Komora sestier prišla s kritikou šéfa prešovskej nemocnice: Prezidentka žiada jeho odvolanie!

Nebezpečný zosuv na ulici Pod Wilec hôrkou? Mesto už získalo financie na sanáciu

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM