Šport

Už bez šance na postup, no bojoval ako lev: Tatran Prešov v hádzanárskej Lige majstrov vyhral gólom z poslednej minúty!

Predposledný duel C-skupiny hádzanárskej Ligy majstrov Tatran Prešov zvládol. Hoci je bez možnosti postúpiť a krčí sa na chvoste tabuľky, bojoval ako lev. A vyplatilo sa, koňare totiž zdolali súpera na svojej palubovke gólom z poslednej minúty...

Ilustračný obrázok k článku Už bez šance na postup, no bojoval ako lev: Tatran Prešov v hádzanárskej Lige majstrov vyhral gólom z poslednej minúty!
Zdroj: TASR

Hádzanári Tatrana Prešov si vo štvrtok pripísali druhé víťazstvo v C-skupine Ligy majstrov 2015/2016, keď na palubovke Vojvodiny Novi Sad zvíťazili 25:24. Víťazný gól strelil v poslednej minúte Vasja Furlan. Prešovčania majú pred posledným zápasom v prestížnej súťaži na konte 4 body.

Lepší vstup do zápasu mali domáci hráči, no po 10. minúte sa hra vyrovnala. Mužstvá sa striedali v tesných náskokoch a ani jednému z tímov sa nepodarilo ujsť súperovi na väčší gólový rozdiel. Aj preto sa prvé dejstvo skončilo nerozhodným výsledkom 14:14. Úvod druhého dejstva vyšiel lepšie Prešovčanom.

Od stavu 15:15 strelili hráči Tatrana tri góly a z tohto náskoku v nasledujúcich minútach ťažili. V 32. minúte siahol domáci tréner druhýkrát po oddychovom čase, no dianie na palubovke to príliš neovplyvnilo. Prešovčania si náskok držali aj vďaka viacerým dobrým zákrokom brankára Čuprynu. Hráčom Vojvodiny sa však darilo držať krok s Prešovčanmi. V 57. minúte Orbovič po troch góloch domácich v rade vyrovnal na 24:24. V dramatickom závere napokon rozhodol gól Furlana, ktorý v poslednej minúte strelil víťazný gól.

Vojvodina Novi Sad – Tatran Prešov 24:25 (14:14)

  • C-skupina
  • Najviac gólov Vojvodiny: Orbovič 7, Marjanovič 4, Pralica,
  • Zostava a góly Tatrana: Čupryna, Božič – Rábek 1, Kopčo 2, Hrstka 7, Krok 1, Sadovij 4, Radčenko 1, L. Urban 1, Furlan 5, Pekár, Číp 1, Antl 1, Petro 1
  • Rozhodovali: Tzaferopoulos, Bethmann
  • Vylúčení: 3:2
  • 7 m hody: 2/2 – 2/2
  • 500 divákov

Môže vás zaujímať:

Môžu si vydýchnuť: Konečne to prišlo, futsalisti Prešova sa dočkali momentu, na ktorý čakali od začiatku sezóny!

Veľavravné slová trénera futbalistov Tatrana Prešov: Nečudoval by som sa, ak by najlepší hráči odišli!

V Prešovskej hokejbalovej lige sa bolo na čo dívať: HBC Stemarc nevyhral, hoci mal v poslednej tretine vedenie 3:1!

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM