Michala Halásová Samospráva

Útulok a skatepark naberajú reálne kontúry. Rokovania stále prebiehajú

Primátor Prešova Pavel Hagyari a predseda Prešovského kraja Peter Chudík sa stretli so zástupkyňou združenia Priatelia zvierat a ďalšími kompetentnými, aby spolu rokovali o zriadení útulku zvierat a karanténe s regionálnym významom. Hovorilo sa aj o skateparku.

Ilustračný obrázok k článku Útulok a skatepark naberajú reálne kontúry. Rokovania stále prebiehajú
Zdroj: Dnes24.sk

Útulok a možno aj karanténa by sídlili v Prešove na Košickej ulici, kde už mesto poskytlo Priateľom zvierat priestor na zveľadenie a začatie prác na vybudovaní útulku. Keďže by však význam útulku mal nabrať regionálny rozmer a poskytnúť by mohol aj priestor pre odchytené zvieratá v ďalších obciach nášho okresu, financovanie jeho fungovania by čiastočne mohli prebrať aj obce. „Tie by zaplatili iba za psa, ktorý by bol odchytený na ich území. O ďalších návrhoch na financovanie úprav už existujúcej stavby na Košickej i detailoch fungovania sa bude ešte rokovať. Útulok v Prešove by však mohol byť realitou už tento rok,“ informovala hovorkyňa radnice Jana Jurčišinová.

Ďalším bodom spoločného rokovania predsedu Prešovského kraja a primátora Prešova bol skatepark a zóna pre mladých, ktorá by mohla vyrásť na Baštovej ulici. Obaja sa stretli s podpredsedom združenia Wheels of art, Dávidom Suchárom, ktorý im popísal, ako by mohol vyzerať nový skatepark v našom meste. „Na jeho vybudovanie by však bolo potrebných približne 200 tisíc eur. Združenie zatiaľ získalo z projektov financie na rekonštrukciu U rampy, ktorá tam bude umiestnená a aj na ďalšie malé prekážky. V najbližších mesiacoch by mohla prebehnúť revitalizácia zóny na Baštovej ulici s pomocou dobrovoľníkov a nápomocné bude aj mesto,“ doplnila Jurčišinová

Na konci leta by mesto spoločne s PSK chcelo predstaviť projekt skateparku aj verejnosti a zároveň otvoriť dočasný priestor pre nadšencov skatebordov a in-line korčulí na Baštovej ulici vedľa Hotelovej akadémie, ktorý sa neskôr zmení na skatepark.

Utulok PO
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM