Ľubomír Hudačko Kultúra

Urobte si plány na november: TOP 10 podujatí, ktoré zažijeme v Prešove

V novembri sa v Prešove môžeme tešiť na rôzne podujatia. My sme pre vás vybrali z nich 10, ktoré považujeme za najzaujímavejšie.

Ilustračný obrázok k článku Urobte si plány na november: TOP 10 podujatí, ktoré zažijeme v Prešove
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Hrnček var!

6. novembra 16:00 – 17:00 v Babadle na Solivare

Tento hrnček nie je obyčajný, je divotvorný- počúva len na zázračné slovíčka. Ktoré sú to? A na čo ich potrebujeme? To sa dozviete v rozprávke o Aničke, jej babičke a kúzelnom hrnčeku. Pre deti od 3 rokov.

Peter Cmorik & Band

7. novembra 19:00 – 22:00 v Kine Scala

K príležitosti 10. výročia na scéne vám Peter Cmorik a jeho Band spolu s hosťami Peter Bič Project a Zuzana Smatanová pripravili prierez jeho najväčších hitov. Nebudú chýbať úspešné duety, árie z muzikálov, v ktorých Peter účinkoval.

Alternatívny kvocient 2016

Od 8. do 20. novembra vo Wave Clube

Pripravená je pestrá paleta podujatí ‑ od koncertov, divadelných predstavení, literárnych večerov, výstav, prezentácií, hudobných improvizácii do filmových diel, až po špeciálny kvíz. Predstavia sa aj Puding pani Elvisovej či Dano Heriban.

Slovenská rapsódia po rusínsky

9. novembra 19:00 – 21:00 v Divadle Alexandra Duchnoviča

Hra, ktorá je zasadená do obdobia veľkej hospodárskej krízy v tridsiatych rokoch 20. storočia. Prináša nečakane aktuálne témy – nezamestnanosť, vysťahovalectvo, či zvlčilosť medziľudských vzťahov v odľudštenom spoločenskom prostredí. Túto rovinu hry vnímame azda ešte aktuálnejšie, ako v čase jej vzniku.

Otvorenie PSK arény

7. novembra od 14.00 pri Spojenej škole Ľ. Podjavorinskej

Otvorenie tréningovej haly v Prešove. Na programe bude bezplatné korčuľovanie pre verejnosť od 16.00 a uvidíte aj osobnosti Prešovského kraja. Nebude chýbať ani hokejová exhibícia.

Neskoro večer

16. novembra 19:00 – 21:00 v Kine Scala

Peter Marcin prichádza do Prešova so zájazdovou verziou slovenskej TalkShow. Môžete sa tešiť na skvelú atmosféru, rozhovory, príhody, ale aj scénky, pesničky, či interakcie s divákmi. Hosťami v Prešove budú Štefan Skrúcaný, Marek Majeský a Vlasta Mudríková. A možno príde aj „Malý Mirko“.

Sima Martausová & band

22. novembra 19:00 – 20:30 v Kine Scala

Sima Martausová zaujala muzikantským a textárskym talentom, svojou pokorou, bezprostrednosťou no najmä výnimočným hudobným prejavom. Stala sa Objavom roka, získala dvojplatinu, ocenenia Album roka a cenu za najpredávanej­ší album.

Vianočné trhy 2016

Od 25. novembra na Hlavnej

Park kultúry a oddychu v Prešove usporiada už tradične od 25.11.2016 do 23.12.2016 Vianočné trhy na pešej zóne. Stane sa tak tradične na Katarínu 25. novembra. Sú už neodmysliteľnou súčasťou vianočného obdobia. V centre mesta budú až do 23. decembra.

Pavlovic Cup

26. novembra 08:00 – 17:30 v Športovej hale na Baštovej

Mládežnícky halový futbalový turnaj za účasti šiestich mládežníckych mužstiev z celého Slovenska.

Vianočné turné

28. novembra 18:00 – 21:00 v Kine Scala

Mária Čírová – speváčka, skladateľka, klaviristka, ktorá spieva a hudbe sa venuje už od detstva. V súčasnosti valcuje slovenský rádioéter hitom Unikát. Na vianočnom turné zaspieva svoje skladby a niekoľko duetov s Robom Opatovským.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM