Ľubomír Hudačko Správy

Úrad otvoril výstavu výtvarných prác detí z celej krajiny: Najlepšia materská z Prešova bola Bajkalská!

Na Okresnom úrade v Prešove otvorili výstavu prác detí z 82 klasických a štyroch špeciálnych materských škôl z celého Slovenska. Výstava potrvá do konca októbra. Z prešovských škôlok bola so šiestimi cenami najlepšia MŠ Bajkalská.

Ilustračný obrázok k článku Úrad otvoril výstavu výtvarných prác detí z celej krajiny: Najlepšia materská z Prešova bola Bajkalská!
Zdroj: Dnes24.sk

Výtvarné práce bez obmedzenia témy či techniky sú súčasťou už 17. ročníka celoslovenskej súťaže s medzinárodnou účasťou Svet očami detí.

Pri príležitosti otvorenia výstavy sa na Okresnom úrade uskutočnil aj seminár na tému Rozvoj detskej výtvarnej tvorivosti, kde lektorka venovala pozornosť najmä prácam prihláseným do tohtoročnej súťaže, ich kvalitám i negatívam.

Ako uviedla zástupkyňa riaditeľa Spojenej školy Pavla Sabadoša internátnej v Prešove, ktorá súťaž spolu s partnermi tento rok organizovala, Zuzana Fabišíková, tento raz bolo do súťaže prihlásených takmer 800 individuálnych aj skupinových prác. Z tých päťčlenná porota na čele so zakladateľkou súťaže vybrala 50 individuálnych prác, tri kolektívne a štyri od detí zo špeciálnych materských škôl, ktoré aj ocenili.

Najúspešnejšou škôlkou sa stala MŠ Vsetínska zo Starej Ľubovne, ktorej žiaci si vybojovali sedem ocenení.

foto: fb

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM