Ľubomír Hudačko Kultúra

Uprostred rušnej ulice sa začali diať veci: Takéto výjavy čakali na Prešovčanov, FOTO

V Prešove sa vo štvrtok diali veci. Pozornosť ľudí na frekventovanej ulici strhli neobvyklé výjavy. Ľudí zaujali veľké masky obrovitých hláv. O čo išlo?

Ilustračný obrázok k článku Uprostred rušnej ulice sa začali diať veci: Takéto výjavy čakali na Prešovčanov, FOTO
10
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko

Ľudí na Hlavnej ulici v Prešove čakal naozaj zaujímavý úkaz. Mnohí sa zrazu pristavili a pozerali na veľké masky obrovitých hláv. O čo išlo? Okoloidúci sa stali svedkami divadla, ktoré herci predviedli priamo na ulici. Prizerajúcim sa predstavilo Teatr KTO z poľského Krakowa.

Zobrazila Everymana

To aktuálne oslavuje 40 rokov a Prešovčanom predstavilo svoju najnovšiu inscenáciu, plenérové divadlo Peregrinus. Inscenácia divákom ukázala jeden deň zo života človeka 21. storočia. Zobrazila súčasného Everymana, ktorého život visí medzi domovom a prácou v korporácii a jeho cesta životom sa identifikuje s cestou do práce.

Videli ste už divadlo uprostred ulice? Prešovčania si ho užili, VIDEO
1
Galéria

Podujatie sa konalo v rámci Akademického Prešova a jeho organizátori informovali, že peregrinácia pri hľadaní zmyslu sa javí ako mozoľ všedného dňa odrezaný od duchovna, lásky a krásy. Peregrinovým domovom 21. storočia je vitrína obchodu. Mobilný charakter predstavenia zdôraznil peripetie hrdinu v rozličných kontextoch mestského priestoru. Homo Peregrinus je navyše naformátovaná ľudská jednotka odseknutá od pocitu, predvídateľná, zbavená individuálnych vlastností. Celý Peregrinov majetok sa nachádza v príručnej batožine. A všetci sú odetí uniformne.

Nonverbálne

Predstavenie bolo nonverbálne, s hudobnou ilustráciou, pričom inscenácia bola prezentovaná už aj v Chorvátsku, Číne, Iráne, či Rusku. Nuž a ako to v Prešove počas tohto predstavenia vlastne vyzeralo? To si už pozrite na našich fotografiách a videu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Čo sa to dialo v Prešove? Takýto úkaz zaujal ľudí na ulici
10
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM