Ľubomír Hudačko Hokej

Úlohu favorita zvládli: Prešovskí hokejisti po troch rokoch v semifinále play off

Z najlepšej osmičky do najlepšej štvorky. Hokejisti Prešova potvrdili úlohu favorita a postúpili do semifinále play off po troch rokoch.

Ilustračný obrázok k článku Úlohu favorita zvládli: Prešovskí hokejisti po troch rokoch v semifinále play off
Zdroj: HC Prešov Penguins

Zatiaľ šliapu ako dobre namazaný stroj. Veď HC Prešov Penguins vyhrali základnú časť I. Hokejovej ligy a na nulu zdolali aj v prvom kole play off Považskú Bystricu. Výsledok 3:0 na zápasy znamená, že sa po troch rokoch prebojovali do semifinále. A tam ich čaká niekto lepší z dvojice Skalica – Topoľčany.

V treťom štvrťfinálovom vystúpení Prešovčania súpera jasne prehrali a hoci bol po dvoch tretinách stav len 2:0, prevaha bola jasne na ich strane. Potvrdili to aj v poslednej dvadsaťminútovke, keď ďalšími štyrmi gólmi uzavreli stav stretnutia na konečných 6:0. Z pozície víťaza základnej časti porazili ôsmu Považskú Bystricu v najkratšom možnom termíne 3:0 na zápasy a môžu sa pripravovať na boj o finále a baráž. Najbližšie domáce zápasy odohrá Prešov v piatok a sobotu, 24. a 25. februára o 18:00. Dôležitou súčasťou prípadného úspechu iste bude aj početná fanúšikovská základňa.

HK 95 Považská Bystrica – HC Prešov Penguins 0:6 (0:1, 0:1, 0:4)

  • Góly: 16. Mikolášek (Solomonchak, Bylina), 39. Jokeľ (Abdul), 48. Jokeľ (Abdul), 49. Solomonchak, 54. Bylina (Baláž), 60. Klíma (Mikolášek, Bylina).
  • Považská Bystrica: P. Hričina – Hriňa, Palovič, Prášek, Majerčík, Kleinedler – Stanislav, Filip, M. Dolinajec – Koleda, Paleček, L. Dolinajec – Bednár, M. Turan, Miro.
  • Prešov: Gavalier – Obšut, Novický, Kubát, Valečko, B. Cvengroš, Šaršok, Hopkovič, Michalčin – M. Kokavec, J. Prokop, M. Baláž – Jokeľ, Šimčák, Abdul – Solomončak, Bylina, Mikolášek – Chalupa, Pulščák, L. Klíma.
  • Diváci: 124

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM