Ľubomír Hudačko Rôzne

Ukážte, akí ste lokálpatrioti a koľko toho viete o známej prešovskej dominante (kvíz)

Hrdo sa týči v centre Prešova a špeciálne ho nie je potrebné predstavovať ani cezpoľným. Konkatedrála sv. Mikuláša je bezpochýb najväčšou dominantou nášho mesta. Otestujte sa, ako dobre ju poznáte.

Ilustračný obrázok k článku Ukážte, akí ste lokálpatrioti a koľko toho viete o známej prešovskej dominante (kvíz)
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Konkatedrála sv. Mikuláša je jednou z najkrajších pamiatok, ktoré možno v metropole Šariša obdivovať. Bezpochýb aj dominantou Prešova, ktorá láka turistov. Ukážte, akí ste lokálpatrioti a trúfnite si na 10 otázok, týkajúcich sa práve Konkatedrály.

Ku každej otázke máte tri možnosti, správna je vždy len jedna. Avšak pozor, na odpoveď na každú otázku máte len 10 sekúnd. Ak nestihnete odpovedať do limitu, otázka bude hodnotená ako nezodpovedaná. Kvíz bude okamžite vyhodnotený a vy zistíte, na koľko otázok ste odpovedali správne.

Kvíz môžete kedykoľvek opakovať a vylepšovať si svoje skóre. Výsledok kvízu môžete jednoducho, jediným kliknutím, zdieľať na facebooku a pochváliť sa ním i vaším priateľom. Neváhajte a zistite, ako ste na tom :)

Hrajte tu: Ako dobre poznáte dominantu Prešova?

Otestujte sa aj v iných oblastiach! Overte si, či poznáte prešovských športovcov, známe osobnosti z nášho regiónu, notoricky známe fakty o Prešove, alebo či máte prehľad v letných prázdninových atrakciách nášho regiónu.

Čítajte tiež:

V legendárnej fontáne Neptún už ryby nenájdete: Primátorka sa dozvedela, aký smutný osud ich vždy čakal

Peniaze určené na inú rekonštrukciu nakoniec pôjdu aj do Prešova: Stotisíce eur na dofinancovanie Solivaru!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM