Kultúra

Udalosť roka v Bardejovských kúpeľoch: Medzinárodné hudobné leto!

V Bardejovských kúpeľoch sa od 1. júla do 1. septembra 2013 koná 59. ročník Medzinárodného hudobného leta. Počas tohto hudobného sviatku zaznie v spoločenskej sále hotela Astória spolu 10 koncertov slovenských, českých, poľských, ruských a rakúskych interpretov!

Ilustračný obrázok k článku Udalosť roka v Bardejovských kúpeľoch: Medzinárodné hudobné leto!
Zdroj: Dnes24.sk

V rámci nich opäť aj tri koncerty z tvorby bardejovského rodáka Bélu Kélera. Uviedla o tom ekonomicko-obchodná riaditeľka Bardejovských kúpeľov Tamara Šatanková.

Udalosť roka

„Medzinárodné hudobné leto je najvýznamnejšou kultúrnou udalosťou roka v Bardejovských kúpeľoch. Tradične začne slávnostnými fanfárami z balkóna hotela Astória, ktoré ohlásia jeho začiatok v pondelok 1. júla. Otvárací koncert festivalu prednesie Salónny orchester Cassovia. Všetky koncerty sa budú konať o 19.30 hod. v spoločenskej sále hotela Astória, s kapacitou 90 miest. Spolu s medzinárodným hudobným letom, ktoré Bardejovské kúpele organizujú ako jediné na Slovensku, začínajú i obľúbené pravidelné promenádne koncerty klasickej hudby. Konajú sa denne, okrem pondelka, od 11:00 do 12:00 a od 16:30 do 18:00 hod. pred kúpeľnou kolonádou. Promenádne koncerty začínajú 2. júla a potrvajú do 1. septembra 2012. Najprv bude hrať salónny orchester Cassovia, od 30. júla salónny orchester Prešov,“ vymenovala T. Šatanková.

„V tomto roku ešte pripravujeme na 13. a 14. júla 2013 jubilejný 10. ročník Bardejovských Kúpeľných dní a 1. septembra 2013 Alžbetínsky deň na počesť cisárovnej Sisi. Okrem toho sa môžu návštevníci tešiť na výstavy kvetov, obrazov, plastík a ďalšie aktivity. Tohtoročná kúpeľná sezóna slávnostne začala v Bardejovských kúpeľoch 7. júna 2013. Súčasťou otvorenia bolo po prvý raz aj posvätenie minerálnych prameňov, za účasti zástupcov cirkví v okrese Bardejov – rímskokatolíckej, gréckokatolíckej, pravoslávnej a evanjelickej,“ priblížila.

Pivný festival už po premiére

Dodala, že okrem hudobného leta Bardejovské kúpele ponúkajú každodenne tanečné zábavy na troch miestach a to so živou hudbou. Do Bardejovských kúpeľov sa už tradične chodí aj za kultúrou a počas leta sa tu takmer neustále konajú kultúrno-spoločenské podujatia: „Premiéru už mal 23. júna aj 1. pivný festival, spojený s prehliadkou dychových hudobných nástrojov. Prezentujeme Bardejovské kúpele ako jedinečné miesto na liečbu, oddych a aktívne trávenie voľného času,“ dodala T. Šatanková.

Bardejovské kultúrne leto
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM