Ľubomír Hudačko Rôzne

Učiteľ z prešovskej školy získal zaujímavý titul: Z Juraja je Amos sympaťák

Celoslovenské kolo súťaže Zlatý Amos o najobľúbenejšieho učiteľa prinieslo jeden titul aj Jurajovi Beňačkovi z prešovskej školy. Ten je známy aj ako člen hudobnej kapely.

Ilustračný obrázok k článku Učiteľ z prešovskej školy získal zaujímavý titul: Z Juraja je Amos sympaťák
3
Galéria
Zdroj: archív Juraj Beňačka

Podujatie mala pod taktovkou moderátorka Adela Banášová. V Poprade sa počas finále zišli ôsmi finalisti, ktorí postúpili zo semifinále.

Tajné kolo

Tí všetci bojovali o titul v 3 súťažných kolách. Prvé kolo bola videovizitka, kde žiaci učiteľov rozprávali, prečo toho svojho učiteľa do ankety prihlásili. Druhým súťažným kolom bola voľná disciplína na tému Európa, kde učitelia v 2 minútovom programe predstavili krajinu v rôznych žánroch. Tretím kolom, ktoré bolo do poslednej chvíle tajné, bola súťaž nazvaná Zhoda, kde učitelia a žiaci odpovedali na vyžrebované otázky a ich odpovede sa mali zhodnúť.

Tvárou ankety bol Igor Timko, zároveň aj jedným z porotcov. Ako sme už spomenuli, napokon jeden titul – a to konkrétne Amos sympaťák – získal Juraj Beňačka zo Spojenej školy Ľ. Podjavorinskej v Prešove, ktorý je inak pôvodom zo Starej Ľubovne.

Pôsobí v kapele

„Na to, aby učiteľ postúpil do semifinále, museli žiaci napísať básničku a príbeh o svojom učiteľovi. Vyhral som kategóriu sympaťák roka. Snáď to bolo preto, že keďže som mladý, skúšam so žiakmi riešiť vzdelávanie kamarátsky. Ohlasy sú super, riaditeľ mal radosť,“ povedal pre Prešov 24 Juraj Beňačka.

Zaujímavé je, že Juraj je členom známej kapely No Brake. Tá nedávno vydala nový album s názvom Noise Blast. Trojica v zložení Juraj Beňačka, Martin Beňačka a Lukáš Fabian zarezonovala aj na sociálnej sieti YouTube, kde si ich nápadité videoklipy pozrelo už státisíce ľudí.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Učiteľ Juraj z prešovskej školy: Môže sa pýšiť titulom Amos sympaťák
3
Galéria
Zdroj: archív Juraj Beňačka
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM