Ľubomír Hudačko Rôzne

Týždeň mobility v Prešove: Na ľudí čaká cyklopátranie, o čo ide?

Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska pripravila počas leta štyri cyklopátrania za krásami a pamiatkami Prešovského kraja. Pre veľký úspech podujatí sa uskutoční aj výnimočné piate cyklopátranie a to priamo v Prešove.

Ilustračný obrázok k článku Týždeň mobility v Prešove: Na ľudí čaká cyklopátranie, o čo ide?
Zdroj: Dnes24.sk

Stane sa tak 20. septembra a uskutoční sa počas Európskeho týždňa mobility.

„Cyklopátrania boli súčasťou veľkej letnej súťaže Objavujeme Prešovský kraj, ktorá mala návštevníkom priblížiť aj menej známe, ale zaujímavé miesta a oblasti kraja. Výlety sa tak po rôznych cestách na východe ukončia v Prešove,“ uviedla Barbora Čechová z Krajskej organizácie cestovného ruchu Severovýchod Slovenska.

Štart a cieľ cyklovýletu bude umiestnený v areáli Kolmanovej záhrady. Na cyklistov čaká trasa s pätnástimi kontrolnými bodmi, ktoré môžu s pomocou mapy vyhľadať a navštíviť. Čím viac stanovíšť počas štyroch hodín absolvujú, tým vyšší počet bodov získajú. Cieľom však nie je len vybojovanie medailí, ale najmä spoznávanie možností, ktoré zvolená lokalita ponúka. Piate cyklopátrania Prešovom a jeho okolím bude súčasťou Európskeho týždňa mobility:

„Pozývame všetkých ľudí, ktorí majú radi bicyklovanie bez ohľadu na vek či kondíciu, pripravené sú totiž kontrolné body vhodné pre rodiny s deťmi, ale aj náročnejšie miesta pre vytrvalejších cyklistov,“ uviedol výkonný riaditeľ Krajskej organizácie cestovného ruchu Martin Janoško. Podujatie 20. septembra uzavrie sériu tohtoročných cyklopátraní. Pokračovať budú v budúcom roku od júla do septembra opäť na známych aj menej frekventovaných miestach.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM