Tlačové správy

Túžite po dlhovekosti? V AquaCity Poprad na ňu majú svoj recept

Každý z nás by rád prežil krásny, dlhý a hlavne zdravý život. V aquaparku priamo pod tatranskými štítmi na to využívajú to najdôležitejšie, čo naše telo pre dosiahnutie zdravia potrebuje.

Ilustračný obrázok k článku Túžite po dlhovekosti? V AquaCity Poprad na ňu majú svoj recept
1
Galéria
Zdroj: Aquacity Poprad

Hádate správne, je to voda. O účinkoch hydroterapie sa presvedčili už v starovekom Grécku a Ríme. Voda sa už vtedy stala hlavným terapeutickým nástrojom. Tvorí viac ako polovicu ľudského tela, ale tiež môže tento organizmus pozitívne ovplyvňovať. To všetko pomocou najrôznejších procedúr.

Relaxačné procedúry určené k uvoľneniu tela a odbúravaniu stresu sú založené na správnom nastavení teploty vody a tlaku vzduchových trysiek. Na tomto princípe je založený relaxačný koncept termálneho aquaparku AquaCity Poprad, kde nájdete viac ako 350 rôznych vodných atrakcií – masážne trysky určené na rôzne časti tela, vírivky pre uvoľnenie celého tela, perličky pre prekrvenie, vodné hríby obľúbené na uvoľnenie, masáž svalov a chrbtice a termálne bazény s teplotou až do 38°C. Skvelé seniorské programy a zľavy nespôsobia nápor na vašu peňaženku a okrem posilnenia zdravia si môžete užiť skvelý deň aj so svojimi priateľmi.

Voda je veľmi univerzálny a vzácny nástroj, ktorý má pri správnom využití blahodarný vplyv na ľudský organizmus.

Hydroterapia sa využíva pri liečbe artritídy, poranení svalov a kĺbov, na povzbudenie alebo uvoľnenie svalového napätia, odbúranie stresu a tiež na liečbu nespavosti.

Ďalšie účinky týchto vodných atrakcií sú napr. prekrvenie končatín, lepšie rozvádzanie okysličenej krvi do organizmu, rýchlejšia látková výmena, aktivácia kožných receptorov, odvod škodlivín z tela, uvoľnenie svalovej a kĺbovej stuhnutosti a zvýšenie hladiny endorfínov v priebehu niekoľkých minút.

Väčšina ľudí si hydroterapiu spojí okamžite s kúpeľmi, kde je voda vo forme liečebných prameňov podávaná pacientom. To však nie je jediná forma vodoliečby, ktorú môžeme využiť.

SAUNA

Súčasťou hydroterapie je aj využitie najrôznejších typov sáun a pár. Pravidelným saunovaním možno docieliť intenzívne zvýšenie obranyschopnosti, otužovanie, zvýšenie regenerácie a relaxácie. Pri saunovaní sa z tela zároveň vyplavujú škodlivé látky a podporuje sa celková imunita. V AquaCity Poprad môžete v rámci seniorského vstupu využiť parnú saunu, alebo skombinovať vstupenku aj so vstupom do sáun vo Fire & Water Wellness a Spa.

KRYOTERAPIA

Liečba intenzívnym chladom v špeciálnej kryokomore . V Kryocentre v Poprade vás pred vstupom do komory čaká konzultácia s odborným personálom a lekárom kryocentra, pre posúdenie vhodnosti terapie.

Vedecký výskum spolu s praktickými skúsenosťami priniesol vynikajúce výsledky pri týchto diagnózach: zápalové ochorenia pohybového aparátu (reumatoidná artritída, reumatická horúčka), degeneratívne ochorenia kĺbov a chrbtice (artrózy), ochorenia medzistavcových platničiek, bolesti chrbtice, reumatické ochorenia, dna, skleróza multiplex, zmeny svalov, kĺbov a šliach po úrazoch parézy, osteoporóza, artritídy a artrózy, fibromyalgie, celulitída, ťažkosti pri menopauze, Alzheimerova a Parkinsonova choroba, stavy po mozgovej obrne, degeneratívne zmeny v dôsledku poruchy motoriky nervov, psoriáza, dermatitída, ekzémy, lupienka, migrény a depresie.

Kombináciu jednotlivých procedúr je potrebné konzultovať podľa zdravotného stavu s lekárom.

V AquaCity Poprad môžete práve teraz využiť Senior Packet – vstup do termálneho aquaparku AquaCity Poprad len za 6,50 €
Cena vstupenky už od 6,50 € platí pri organizovanej skupine 10 osôb – vhodné pre seniorské kluby, kluby dôchodcov alebo skupinu nadšencov zdravého životného štýlu nad 55 rokov. Akcia platí počas celého roka.

Pre jednotlivcov alebo skupiny vo veku nad 55 rokov zľava až 50 % na vstup do kryokomory počas celého roka.

Informácie o akcii a vstupenkách: info@aquacity.sk alebo + 421 52 7851 111

www.aquacity.sk
www.kryo.sk

Zdroj: Aquacity Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM