Ľubomír Hudačko Kultúra

Turné obohatí koncertom na domácej pôde: Peter Nagy sa vracia do Prešova, túto skutočnosť k nemu prezradil!

Počas jesenného turné sa Peter Nagy zastaví aj vo svojom rodnom meste. Prešovčan oslávi 30 rokov na scéne koncertom na domácej pôde a to ho nenechalo chladným. Túto skutočnosť prezradil v súvislosti s metropolu Šariša...

Ilustračný obrázok k článku Turné obohatí koncertom na domácej pôde: Peter Nagy sa vracia do Prešova, túto skutočnosť k nemu prezradil!
Zdroj: Dnes24.sk

Slovenská hudobná legenda Peter Nagy aj na jeseň oslávi spolu s publikom 30 rokov na česko-slovenskej hudobnej scéne.

Zaznejú všetky veľké hity

„Koncertný program The Best of 30 rokov je zostavený z hitov celej mojej kariéry. Zvuk je rokmi rockovejší a aranžmány viac gitarovejšie. Na koncertoch ponúkame prepracovanejšie a dlhšie verzie známych hitov. Spolu s kapelou Indigo sme ich rokmi hrania vyšperkovali na súčasnú podobu. Takto sme ich nahrali aj na albume ROCKmi overené. Výročné koncerty musia obsahovať tie najznámejšie hity, práve preto som rád, že paradoxne na turné k 30. výročiu sa veľmi ujala de facto nová pieseň Agáty z nového albumu,“ vysvetlil Peter Nagy.

Priaznivci všetkých vekových kategórií si aj v Prešove vychutnajú prepracované megahity Petra Nagya a skupiny Indigo. Zaznejú hity ako Aj tak sme frajeri, S nohami na stole, Láska je tu s nami, Marcel z malého mesta, So mnou nikdy nezostarneš či Chráň svoje bláznovstvá v nových aranžmánoch. Chýbať nebudú ani Agáty z aktuálneho albumu ROCKmi overené.

V Prešove mal prvý koncert

Známy spevák vystúpi aj vo svojom rodnom meste, kde pred rokmi začínal hudobnú kariéru. „Teším sa na koncerty na východe Slovenska. V rodnom Prešove som mal svoj vôbec prvý koncert. Tu som vyrastal a tu som hral s prvými kapelami. Sníval som, že raz budú ľudia poznať moje piesne. V košickom rádiu som nahral svoj prvý hit Profesor Indigo s kapelou gitaristu Karola Witza, ktorý predtým hrával v Moduse a Collegium Musicum Mariána Vargu,“ teší sa Peter Nagy.

Skupina Indigo hrá v zostave Mišo Kovalčík – gitarista a kapelník, Luboš Ďurech – basgitarista, Marek Mečiar – klavírista a Jan Lau – bubeník. „Zostava Indiga ostáva nezmenená. Cítim, že teraz sme veľmi dobre zohratí. Máme aj spoločný humor, čo je pre mňa bytostne dôležité, pretože humor rieši veľa,“ spokojne uzavrel Peter Nagy. Spevák vystúpi v Prešove už 6. októbra 2015 a to v Kine Scala.

foto: ilustračné

Peter Nagy sa predstaví v Prešove: Počuť budete môcť aj tento hit
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM