Ľubomír Hudačko Kultúra

Turné Katky Knechtovej s kapelou je pôsobivá šou: Počas koncertu v Prešove však uvažovala nad výmenou gitaristov!

To, že Prežijú len milenci prišla Katka Knechtová zvestovať aj do rodného Prešova. V PKO predviedla s kapelou pôsobivú šou, ktorú si nenechalo ujsť množstvo jej fanúšikov. Napriek tomu však priamo počas koncertu uvažovala nad výmenou gitaristov...

Ilustračný obrázok k článku Turné Katky Knechtovej s kapelou je pôsobivá šou: Počas koncertu v Prešove však uvažovala nad výmenou gitaristov!
Zdroj: Dušan Guman

Prešovské PKO bolo zvedavé na vystúpenie Katky Knechtovej v rámci jej Prežijú len milenci tour. Spolu s kapelou interpretka odpromovala svoj aktuálny album rovnomenného názvu.

Tieňohra aj hra farieb

Vrchol večera by sa mohol označiť hneď úvod predstavenia. Nástup a priebeh titulnej skladby albumu bol totiž mimoriadne silný a nám behal mráz po chrbte. Záverečný popevok tejto skladby sa niesol celým PKO. „Som dojatá, že môžem hrať v Prešove. Doma pritom nikto nie je prorokom. Sú tu ľudia, na ktorých mi veľmi záleží,“ prihovorila sa speváčka fanúšikom po tretej skladbe. Osobitnú pochvalu si zaslúži aj hra farieb, ktorá mimoriadne vynikala pri každej piesni.

Speváčka s rozšírenou kapelou, ktorú tvorili aj hudobníci s druhým pianom, kontrabsom, husľami či harfou striedala energickejšie piesne Deň medzi nedeľou a pondelkom, Motýľ hlavom či Muoj bože s tými intímnejšími v podobe Isabel alebo Bezpečných priepastí. Prekvapil výber staršej, ale o to krajšej balady Tieňohra, ktorej silu opäť pôsobivo dotvárali svetelné efekty. Katka zaspievala z debutového Zodiacu len jednu pieseň, z Tajomstiev vybrala dve.

Uvažovala nad výmenou gitaristov

Vsadila totiž aj na osvedčené šlágre ako Hlavá vinná, telo nevinné a Za tebou ešte z čias Pehy. Naopak, nový album sa, pochopiteľne, tešil priazni v playliste najviac, z desiatich položiek vynechala len tri. Po jednej z noviniek (Kým budem nemá), kde v úvode spieva o „tvojich očiach zelených“ sama tento akt okomentovala: „Spievam o zelených očiach dvom gitaristom, ale obaja majú pritom oči hnedé. Po úvahe z toho vyplýva, žeby som teda mala vymeniť gitaristov,“ rozosmiala samotných spoluhráčov aj prešovské PKO speváčka. Tá sa neskôr prezentovala ešte aj ďalšou nejednou vtipnou historkou.

Koncert mal špeciálny nádych aj vďaka hre na harfe od Michala Matejčíka a spomínaným druhým pianom obsluhovaným Adamom Kurucom. Jemu patrila pochvala od speváčky za nádherné aranžmány v piesňach. Napríklad v sklabe To musí byť len láskou zaujala ostrou rytmikou, Slnečná balada v slohách pre zmenu pozmenenou melódiou. Koncert s celkovo šestnástimi piesňami vrátane dvoch prídavkov a sóla na harfe sa divákom musel páčiť. Išlo opäť o niečo nové, čo Prešovčania pri Knechtovej ešte nemali možnosť vidieť a počuť. Skvelé aranžmány mali zaujímavú príchuť, ktorá by iste vynikla aj v ďalších skladbách. Veď ktovie, pokračovania výnimočného turné sa možno ešte dočkáme.

Môže vás zaujímať:

Dobrý festival potvrdil ďalšie mená: Do Prešova zavíta veľké meno popmusic aj svetová legenda drum´n´bass!

V Prešove sa v lete chystá poriadna hudobná párty: Okrem Megadeth zahrajú na Harleys Days aj tieto kapely!

Východniari roka majú za sebou prvú skúšku: Vo fitku ukázali svaly, FOTO a VIDEO

foto a video: Dušan Guman

Katka Knechtová koncertovala pre svojich rodných Prešovčanov
18
Galéria
Zdroj: Dušan Guman
Turné Katky Knechtovej aj v Prešove: Predviedla výnimočné vystúpenie
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM