Milan Jusko Iné športy

Turnaj v plážovej hádzanej: Hráčov neodradili ani horúčavy

V pokračujúcich horúčavách prebiehal počas uplynulého víkendu 18. ročník turnaja v plážovej hádzanej. Súčasne to boli oficiálne Majstrovstvá Slovenskej republiky v plážovej hádzanej mužov 2012.

Podujatie sa už tradične konalo v areáli kúpaliska na Sídlisku III za účasti šiestich celkov. „Pôvodne bolo prihlásených desať družstiev. Mrzí nás neúčasť mužov Tatrana Prešov, ktorí svojou účasťou obohacovali turnaj. Napriek tomu bola úroveň veľmi dobrá, či už správaním hráčov, alebo predvedenou hrou.“ zhodnotil organizátor turnaja Marián Gruca.

Oficiálne Majstrovstvá Slovenskej republiky v kategórii mužov zabezpečil aj Slovenský zväz hádzanej. Ten dodal pre hráčov medaily a pohár pre najlepší celok. Prvé štyri družstvá si okrem týchto cien rozdelili aj finančné prémie vo výške 266, 133, 66 a 33 eur.

Súčasťou turnaja bol okrem tomboly i exhibičný zápas, kde hrali organizátori plážového futbalu proti organizátorom plážovej hádzanej. V prvom polčase sa hral futbal a v druhom hádzaná. Diváci tu okrem iných mohli zhliadnuť i majstra sveta v nohejbale Mariána Žigalu.

Zaujímavosťou na turnaji bol vekový rozdiel hráčov, kedy medzi najstarším a najmladším bol rozdiel presne dvadsať rokov.

Turnaj vo svojej histórii privítal účastníkov nie len z našej republiky, ale aj zo zahraničia. Hrali tu juniorskí reprezentanti Slovenska, Maďarska, Poľska. **„Je to podujatie nie len pre hráčov, ktorí si tak zvyšujú svoju výkonnosť, ale aj pre divákov.“ **povedal riaditeľ turnaja a bývalý vynikajúci hádzanár Vincent Lafko.

Výsledky 18. ročníka turnaja a 14. M-SR v plážovej hádzanej mužov v Prešove:

finále: MUHAZA – Košickí juniori 2:0 zápas o 3. miesto: Prešov 24 – Bad Boys 2:1

Individuálne ocenenia:

najlepší hráč: Michal Baňas (MUHAZA) najlepší brankár: Pavol Korinko (Bad Boys)

presov24 text: Milan Jusko video: Milan Jusko foto: Michal Jusko

Turnaj v plážovej hádzanej: Hráčov neodradili ani horúčavy
1
Galéria
plazova_hadzana_2
50
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM