Ľubomír Hudačko Futbal

Turbulentná jeseň futbalistov prešovského Tatrana: Člen predstavenstva klubu priznáva hádky!

Po skončení futbalového roka hodnotí dianie v 1. FC Tatran Prešov člen predstavenstva klubu zodpovedný za športovú činnosť Artúr Benes. Podľa neho bol tím koňarov počas jesene prakticky na každej priečke tabuľky. Priznal aj hádky a prezradil tiež celkový pohľad na výkony tímu.

Ilustračný obrázok k článku Turbulentná jeseň futbalistov prešovského Tatrana: Člen predstavenstva klubu priznáva hádky!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Za hranicu úspechu bol podľa vedenia klubu stanovený postup do baráže. Tá ešte nie je istá pretože na jar sa bude dohrávať základná časť sezóny.

S mladíkmi držali tempo

Až po nej sa rozhodne, či cieľ bol splnený. V každom prípade, jeseň bola mimoriadne turbulentná, čo potvrdzuje aj samotný člen predstavenstva klubu zodpovedný za športovú činnosť Artúr Benes.

„A-čko prešlo turbulentným jesenným vývojom, veď bolo od prvej po poslednú na všetkých priečkach. Cieľom je postup do baráže. To sa zatiaľ darí a v barážovej tabuľke stojíme ešte lepšie ako v druhej lige Východ. So 17-ročným brankárom, 18-ročnýcmi obrancami a ďalšími mladými hráčmi sme sa v 2. najvyššej súťaži nestratili a držali sme tempo,“ uviedol Benes pre oficiálnu webstránku klubu.

Boli aj hádky

Ako ďalej pokračoval, filozofiou bolo stavať na odchovancoch Prešova, mladých a ešte mladších hráčoch. S tým súviseli aj hádky v komunikácii s realizačným tímom. Ale hlavne preto, aby z toho bol čo najlepší osoh pre všetkých.

„Niekedy sme sa aj pohádali, veď každý jeden chlap futbalu rozumie (smiech). Tím však akceptoval posledné slovo pána Vargu a hoci sme si názory vymieňali častokrát, tréner bol ten, kto ich akceptoval, alebo si to robil po svojom. Pozitívne hádky však boli vždy,“ uviedol Benes pre 1fctatran.sk.

Na záver dodal, že káder sa výrazne meniť nebude. Má názor, že aj na jarnú časť pôjde Prešov s tým istým alebo veľmi podobným kádrom, s akým nastupovali na jeseň: „Osobne o doplneniach ani o škrtoch neuvažujem. Každý hráč v kádri A-čka a v juniorke ma o svojich kvalitách určitým spôsobom presvedčil a dokázal mi, že sa o nich oplatí starať, trénovať s nimi a vychovávať ich, pretože skôr, či neskôr prejavia svoje kvality. Minimálne na úrovni druhej ligy Slovenska,“ dodal Benes.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM