Ľubomír Hudačko Kultúra

Tublatanka už naberá smer Prešov: Tešte sa na vrchol večera, z ktorého idú zimomriavky

Legendárna rocková skupina odohrala v rámci šnúry 30. Rockov Tublatanky doteraz päť koncertov. Maťo Ďurinda, Ďuro Topor a Peťo Schlosser sú nadšení, že ich všade čakali vypredané sály a inak tomu nebude ani v Prešove! Do metropoly Šariša zavítajú už túto nedeľu a fanúšikovi sa majú na čo tešiť!

Ilustračný obrázok k článku Tublatanka už naberá smer Prešov: Tešte sa na vrchol večera, z ktorého idú zimomriavky
Zdroj: Dnes24.sk

Tublatanka oslavuje 30 rokov na hudobnej scéne špeciálnym výročným turné. Trojica hudobníkov valcujú svojimi hitmi vypredané haly a úžívajú si to spolu s fanúšikmi. Už v nedeľu 13.10. sa legenda slovenskej hudobnej scény predstaví v Prešove, kde vystupovala aj pred tromi rokmi na Dobrom festivale. Juraj Topor sa vtedy vyjadril, že najlepší fanúšikovia sú práve „koňare“. Aj preto sa tu kapela rada vracia, aby mohli fanúšikovia toto tvrdenie minimálne vyrovnať.

Na pódiu aj sláčiky

„Atmosféra na koncertoch je úžasná, fanúšikovia si to užívajú spoločne s nami a to nás núti nechať aj posledné kúsky energie na pódiu.„ Teší sa z úspechu basgitarista Juraj Topor: "To, že je vždy „plný dom“ nás ženie dopredu a dáva nám veľkú chuť zahrať naozaj poctivý, dlhý rockový koncert! Aj keď sme museli posunúť začiatok koncertov na neskôr, kvôli tomu aby fanúšikovia stihli prísť na svoje miesta. Nechceme, aby bol niekto ukrátený o plnohodnotný zážitok z našej vyše dvojhodinovej šou!" Nadšene opisuje líder Tublatanky Maťo Ďurinda.

Vrcholom každého koncertu je skladba „Pravda víťazí", ktorú začnú hrať hostia Tublatanky, sláčikové kvarteto Adventure Strings. Potom sa k nim pridávajú svojim spevom aj fanúšikovia a stávajú sa tak ďalšími účinkujúcimi vo veľkej šou. „Pri tejto skladbe máme vždy zimomriavky. To spojenie sláčikov a ľudí v sále znie ako hymna a to je úžasné," zhodujú sa všetci členovia Tublatanky.

Obrovský záujem

Rockeri sa predviedli na špeciálnom rozšírenom pódiu s kvalitnou zvukovou a svetelnou aparatúrou. Nechýba ani obrovská led obrazovka, ktorá slúži na priblíženie detailov z pódia. „Koncerty hrám na novej značkovej sade bicích nástrojov, ktoré som dostal špeciálne pre túto príležitosť. Veľmi mi sadli, na lepších som ešte nikdy nehral na našich koncertoch,“ Pochvaľuje si bubeník Peter Schlosser.

Tublatanka na turné k 30. výročiu predvádza poctivú dva a pol hodinovú show. Fanúšikovia spievajú spolu so svojimi obľúbencami a dožadujú sa ďalších koncertov: „Strhla sa veľká vlna záujmu. Mnohí organizátori nás žiadali pridať ďalšie koncerty. Bohužiaľ sme ich museli odmietnuť. Tento rok sme boli nadmieru vyťažení koncertovaním na letných festivaloch i samostatnými vystúpeniami. Tublatanka ďakuje za prejavený záujem svojim fanúšikom a za ich dlhoročnú podporu a pozornosť!“ konštatuje manažér Juraj Topor.

Foto: Patrik Ratajský

Tublatanka
1
Galéria
Tublatanka
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM