Ľubomír Hudačko Šport

Tréning hádzanárov Tatrana Prešov priniesol kuriozitu: Zmätky na palubovke kvôli až dvom trénerom!

Experimenty s dvomi trénermi sa v športe občas vyskúšajú, ale v hádzanárskom Tatrane na to rozhodne nevsadili. Aj preto prekvapila na tréningu Prešovčanov prítomnosť až dvoch trénerov. Aké vysvetlenie má kuriózna situácia?

Ilustračný obrázok k článku Tréning hádzanárov Tatrana Prešov priniesol kuriozitu: Zmätky na palubovke kvôli až dvom trénerom!
Zdroj: TASR

Hádzanári Tatrana Prešov odštartovali prípravu na novú sezónu 2015/2016 s tromi posilami a pod taktovkou Rastislava Trtíka. Kormidelníka nemeckého HC Empor Rostock požiadalo vedenie klubu o dvojmesačnú výpomoc.

Bývalý tréner pod taktovkou nového

Na prvom tréningu sa však objavil i tréner Peter Dávid, ktorému začala plynúť v deň začiatku prípravy výpovedná lehota. Po úvodných zmätkoch na palubovke uviedol všetko na pravú mieru majiteľ klubu Miloslav Chmeliar.

„Minulý týždeň bola pánovi Dávidovi zaslaná výpoveď zo zmluvy o dielo a v stredu 1. júla mu začala plynúť mesačná výpovedná lehota, v rámci ktorej bude vykonávať činnosť trénera podľa pokynov pána Trtíka,“ konštatoval Chmeliar. Letnú prípravu na novú sezónu, v ktorej si jedenásťnásobný majster republiky po štyroch rokoch zahrá v hlavnej súťaži Ligy majstrov, ale i SEHA GSS lige a slovenskej extralige, povedie teda Trtík.

Na posilách sa pracuje

Dočasné riešenie na trénerskom poste by chcelo vedenie klubu riešiť už v mesiaci júl. „V priebehu júla sa budeme zaoberať trénerskou otázkou, aby sme mali od septembra v našom družstve stabilného kouča,“ uviedol generálny manažér prešovského klubu Branko Benko. Do Prešova dorazilo i trio posíl, ukrajinský reprezentačný brankár Igor Čupryna, niekdajší reprezentačný gólman Chorvátska Vladimir Božič a spojka Dávid Pogány z Nových Zámkov.

„Pracujeme na pravej spojke, namiesto Krištopansa už máme Alexeja Peškova a pracujeme i na mladom Chorvátovi Ivanovi Ivkovičovi. Začali sme rokovať s Karvinou a vyzerá to nádejne. Dúfame, že ho získame do svojich radov a bude posilou Tatrana,“ dodal Benko.

Program prípravy

Prešovčania otvoria hernú prípravu štartom dvoch zostavených tímov na víkendovej plážovej hádzanej v Prešove. Budúcu stredu odštartujú desaťdňové sústredenie na Štrbskom Plese a na prelome júla a augusta sa predstavia na medzinárodnom turnaji v Šali.

Od 18. do 22. augusta zabojujú o tretie prvenstvo na Medzinárodnom turnaji šampiónov v Doboji v Bosne a Hercegovine. V závere augusta na nich čaká Final Four najlepších dvoch tímov Česka a dvoch Slovenska uplynulej sezóny v Prahe. Zelenobieli odohrajú i zápasy s poľským Stal Mielec a Górnik Zabrze.

Čítajte tiež:

Podáva kvalitné výkony a teraz ju ocenili: V hokejovej lige triumfovala brankárka z prešovského tímu

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM