Ľubomír Hudačko Šport

Tréner z prešovského karate klubu: Už to nie je len suchý nácvik úderov a kopov

V karate klube trénuje deti a tvrdí, že už nejde len o suchý nácvik úderov a kopov. Róbert Pasečiak je jedným z tých, kto podporuje ich rozvoj a rast.

Ilustračný obrázok k článku Tréner z prešovského karate klubu: Už to nie je len suchý nácvik úderov a kopov
Zdroj: Karate klub Junior Prešov

Prvé kontakty s trénovaním mal ešte na strednej škole, ale aktívne sa mu venuje posledných sedem rokov v Juniore Prešov. Róbert Pasečiak má na starosti tréningy na sídlisku Šváby.

Veľká rodina

„Je to sídlisko s možnosťami pre futbal, bicyklovanie, beh, gymnastiku a od septembra aj pre naše karate. To mňa osobne teší,“ hovorí Róbert Pasečiak, podľa ktorého karate rozvíja nielen fyzickú, ale aj duševnú stránku a nie je zamerané iba na jednu časť, ale na komplexný rozvoj.

„Už to nie je iba suchý nácvik úderov a kopov. Sme super trénerský kolektív a robíme to pre deti, pre ich rozvoj a rast. Junior je jedna veľká rodina so spoločnými záujmami a smerovaním,“ prezradil pre náš spravodajský portál. Na Šváboch pritom trénujú v stredu a v piatok od 16:30 do 17:30 v telocvični na ZŠ Važeckej.

Koncept tréningov majú tréneri v klube všade rovnaký, diskutujú a rozoberajú formy a skupinové zamerania. Líšia sa iba v použitých cvikoch, ktorých je obrovské množstvo a každý z trénerov preferuje svoj rukopis.

Vytvorili si puto

„Na Šváboch už máme vytvorený určitý systém a deti si vytvorili k nám aj osobné vzťahy a puto,“ povedal ďalej Pasečiak. A prezradil niečo aj zo súkromia. Keďže má záľubu v tetovaní, vysvetlil, čo znamená tetovanie v podobe draka na jeho chrbte.

„Mám na chrbte čierneho draka, ktorý je v čínskej mytológii symbolom ochrany, cti a spravodlivosti. Znak má v čínštine aj v japončine rovnaký význam – "tao“ alebo „do“ a znamená to cestu, zmysel, smerovanie," doplnil na záver Róbert Pasečiak.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM