Ľubomír Hudačko Hokej

Tréner prešovských hokejistov po debakli bije na poplach: S juniormi sa konkurovať nedá!

Prešovskí hokejisti nezažívajú najlepšie obdobie. Po štyroch tesných prehrách s Michalovcami, osemnástkou, Detvou a Bardejovom bije tréner Ján Vodila na poplach. S juniormi sa podľa neho konkurovať nedá, čo ukázal zápas s Liptovským Mikulášom.

Ilustračný obrázok k článku Tréner prešovských hokejistov po debakli bije na poplach: S juniormi sa konkurovať nedá!
Zdroj: Dnes24.sk

V zápase s Liptovským Mikulášom inkasovali zverenci Jána Vodilu debakel 0:5. Trénerom chýbal brankár Riečický, obrancovia Kolařík, Sabol, Kobeľa, útočníci Hájnik, Pavlovský a tiež Vartovník s Čopákom, ktorí už s tímom ukončili spoluprácu. Práve s trénerom PHK 3b Prešov, Jánom Vodilom sme sa bezprostredne po skončení stretnutia pozhovárali.

Do šlágru kola s Liptovským Mikulášom sme šli bez niekoľkých skúsených hráčov, v bránke chýbal Dominik Riečický, nehrali ani Pavlovský či Hájnik, bolo to tak veľmi cítiť?

Riečický aj Marcel Pavlovský sú chorí, Hájnik sa momentálne trápi so zranením. Chýbalo nám veľmi veľa hráčov. Z našej strany to nebol hokej, straty boli veľmi citeľné.

Je potrebné hľadať príčinu vysokej prehry hlavne v absencii ťahúňov?

Takýmto výsledkom sme doma ešte neprehrali, chýbajúci hráči sú pre nás inokedy kľúčoví. Veď sme mohli vidieť, že tá hra bola jednoducho o ničom. To, čo sme predvádzali veľa spoločného s hokejom nemalo. Ide to na úkor neskúsenosti, my sme hrali viacmenej juniorský hokej. Nastúpilo za nás desať hokejistov z juniorky, neviem, či nejaké prvoligové mužstvo vôbec už v takomto zložení hralo.

Defenzíva trpela tiež početnými stratami, bolo dôležitým faktorom, že väčšina bekov bola z juniorky?

V obrane sme mali len jedného plnohodnotného obrancu, ktorým bol Ľubomír Chovan. Guntáša nebudem počítať, zbytok sú juniori vrátane Osuského zo Spišskej Novej Vsi. Z našej juniorky spĺňa predpoklady na hru v prvom mužstve najskôr len Damián Novický. Nutne potrebujeme, aby vyzdraveli Kobeľa s Vladom Sabolom. Inak neviem, ako chceme konkurovať s takým zložením.

Pre neuspokojivé výkony ste sa rozhodli na ukočení spolupráce s obrancom Vartovníkom. Neľutujete spätne tento krok? Obrancov na rozdávanie nemáme…

Nemôžem po tomto zápase robiť závery. Určite neľutujeme odchod Ľuboslava Vartovníka, potrebujeme len nájsť za neho adekvátnu náhradu. Musíme vytvoriť mužstvo, ktoré je schopné hrať prvú ligu. S juniormi sa konkurovať ostatným tímom skutočne nedá.

V bráne sa objavil od začiatku Marko Borároš, neskôr ho musel nahradiť Slivka. Ako hodnotíte ich výkony?

Mali dobré aj zlé momenty. Chod zápasu ale určite ovplyvnilo aj zranenie Marka Borároša. Pokiaľ nebudeme v takej zostave, s ktorou môžeme hrať hokej, bude to naďalej ťažké.

Bude Borároš schopný nahradiť v play-off Dominika Riečického, ktorý už vo vyraďovacej časti nastupovať za Prešov môcť nebude?

To je ťažká otázka, musíme dúfať, že áno.

Zloženie jednotlivých formácii sa často mení, nepotrebujú si hráči na seba viac zvyknúť?

Lenže otázka znie, kedy? Kedy je to obdobie, aby si mohli zvykať? Prídu zranenia, choroby, celé je to úplne rozhádzané. Ak budeme v kompletnom zložení potom sa dá rozprávať o nejakej súčinnosti a fungovaní celých formácií.

Stretnutia s Michalovcami, osemnástkou, Detvou a Bardejovom sme prehrali vždy len o gól, dokonca sme trikrát hrali predĺženie a raz šli do nájazdov. Čo nám chýbalo k tomu, aby sme aspoň jeden z tých zápasov vyhrali?

Niekedy aj trocha šťastia a hlavne lepšie zakončenie. Vo všetkých tých zápasoch sme mali neúrekom gólových šancí, šli sme párkrát sami na brankára, no neboli sme schopní streliť gól. Ak nebudeme premienať dôležité šance, nemôžeme ani vyhrávať.

Je na mieste nazvať toto obdobie trápením?

Musíme to povedať otvorene, je potrebné sa pozrieť najprv na skladbu toho mužstva. Pokiaľ nie sú hráči, ktorí by zvládli takéto náročné zápasy, tak sa robia potom výsledky veľmi ťažko. Zloženiu zodpovedá výkon aj výsledok.

Ak sa pozrieme na hokejistov, ktorí sú aktuálne k dispozícií, kto z nich by mal tím ťahať?

To sú ozaj ťažké otázky na mňa. Hrali sme v takej zostave, že ja nemôžem u hráčov z tohto výsledku ani vyvodiť nejaké dôsledky, nie to ešte hľadať ťahúňov. Navyše nastupovať s toľkými juniormi sa viackrát nedá. Tí chlapci za nás chodia hrať len sporadicky a ani s nami netrénujú. Sú tu preto, aby juniorka postúpila tohto roku do extraligy. Nie sú to partneri pre skúsených hráčov prvej ligy.

Foto: phk, text: Lukáš Rusňák

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM