Ľubomír Hudačko Futbal

Tréner Prešova Stanislav Varga hodnotil sezónu: Prezradil, kedy mohol Tatran skončiť na prvom mieste!

Futbalová sezóna 2014/2015 je dávno minulosťou, Tatran Prešov v tabuľke napokon obsadil bronzové miesto. Mrzieť ho môže o to viac, že výnimočne vyššie postúpili až dva tímy. Tréner Stanislav Varga ročník zhodnotil a prezradil, kedy mohol Tatran skončiť na prvom mieste.

Ilustračný obrázok k článku Tréner Prešova Stanislav Varga hodnotil sezónu: Prezradil, kedy mohol Tatran skončiť na prvom mieste!
Zdroj: Dnes24.sk

Ako hodnotí konečné tretie miesto tréner tímu Stanislav Varga?

Tatran v regionálnej lige

„Michalovce a Skalica boli lepší, hoci keby sme všetci mali hrať iba s odchovancami, tak zrejme by sme boli prví. Pravdaže, niektoré zápasy nám bodovo ušli a dalo sa to viac zdramatizovať,“ povedal. Víťazstvo Michaloviec v súťaži považuje za zaslúžené. Rozhodli podľa neho aj podmienky, ktoré v tomto klube mali zabezpečené.

Ako pokračoval, Tatran sa vybral cestou vlastných odchovancov a možno to potrebuje istý čas, kým sa dostane hore. „Lenže v takom prípade to musí chcieť každý. Pokiaľ by prišiel partner k súčasnému majiteľovi, bolo by to možno o niečom inom. On to ťahá sám a je potrebné byť vďačný za to, čo futbalu dáva. Keby odišiel, neviem, kto by nás podporoval a možno by sme boli niekde v regionálnej lige,“ uviedol pre klubový web Tatrana.

Varga vie, prečo hral Prešov lepšie vonku

Tatran doplácal na to, že nemal kanoniera, ktorý by skóroval v sezóne aj 20 gólov. „To bol náš najväčší problém a doplatili sme na to nie raz. Pokiaľ chceme postúpiť, nedá sa hrať stále dobre a vyhrávať. Niekedy je potrebné, aby mužstvo zvládlo aj slabší duel,“ tvrdí. Tatran patril medzi najlepšie tímy v úspešnosti zápasov na súperových ihriskách. To nebolo zvykom. Podľa Vargu to môže súvisieť s menším tlakom na súperových ihriskách ako na domácom štadióne.

„Všimol som si prístup publika v Nitre, kde sme hrali oslabení a mali pritom šance. Nikto na domácich však ani len nešomral. Naši mladíci nie sú takí odolní, aby zvládli tlak z prešovských tribún. Preto sa im hralo lepšie vonku, hoci sa to už otočilo aj doma, no inde sa výdatnejšie povzbudzuje, ako je to u nás."

Urazili sa, keď neboli v základe

Niektoré veci by však inak robil aj samotný tréner. „Tiež som omylný. Napríklad inak by som niekedy zložil zostavu, skôr vystriedal niektorých hráčov. Beriem na seba zodpovednosť najmä za nevydarený úvod, kedy som sa nevedel trafiť do zostavy," poznamenal. Podľa jeho slov niekedy nie je na škodu posadiť na jeden zápas hráča medzi náhradníkov, aby sa spamätal a potom zabral naplno.

„Boli aj takí, s ktorými som nemal počítať. Dostali druhú šancu, no sklamali ma, hrali na vlastné tričko a dokonca sa ešte urazili, keď neboli v základe. Za to som v duchu na seba aj nahnevaný, lebo namiesto nich mali dostať priestor iní,“ vysvetlil tréner. Podľa jeho slov sa uvidí, čo bude ďalej. "Spolieham sa na to, že chlapci majú Tatran v srdci a radi zaň hrajú. Zaujali viacerí mladí,“ dodal hlavný lodivod tímu pre 1fctatran.sk, ktorý je predbežne dohodnutý s vedením klubu, že na prešovskej lavičke bude pokračovať.

Čítajte tiež:

Keď išli prešovskí deviataci na výlet, ešte netušili na koho narazia: Stretnutie s ich futbalovým vzorom!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM