Ľubomír Hudačko Hokej

Trápenie prešovských hokejistov: Po piatich zápasoch vo vrecku len dve výhry

Myšlienky na extraligu zatiaľ nepodmieňujú výkony na ľade. Hokejový klub Prešova sa od začiatku sezóny trápi a zaznamenal z piatich zápasov len dve výhry. Krčí sa na 6. mieste, pasívne má aj skóre.

Ilustračný obrázok k článku Trápenie prešovských hokejistov: Po piatich zápasoch vo vrecku len dve výhry
Zdroj: Webnoviny.sk

Nič iné ako postup medzi elitu si koňare neprajú. Paradoxne, na domácom štadióne zatiaľ nepredvádzajú požadované výkony a zdolali tu len 18-tku Slovenska. S Trnavou a Prievidzou ťahali za kratší koniec, v piatok ich čaká pre zmenu duel v Považskej Bystrici.

Práve zápas s Prievidzou sa môže označiť ako nešťastný, veď súpera dovtedy nezískal ani jednu výhru. Bodoval teda až na východe, hoci favoritom nebol. Najväčším problémom zverencov trénera Kohutiara je koncovka. Za všetko hovorí pasívne skóre 11:12. Východniarom nepomohla ani nálepka favorita, túto poctu však nenaplnili. Hostia šli do vedenia po hrubej chybe v obrane, radoval sa Daniška – 0:1. Následne oba tímy spálil jednu šancu za druhou, spytovať svedomie si môžu Ľ. Sabol i Kivader. Prešov vyrovnal až v 44. minúte, z uhla sa presadil Prokop.

Dlho sa však domáci neradovali hneď na to trhol vedenie na svoju stranu Raček. Slabá návšteva na štadióne výsledku taktiež nepomohla, vyrovnanie neprišlo ani v záverečnej power-play. Na bránu súpera vyslali až 37 striel, no na želaný efetk to nestačilo. Už dnes sa naši hokejisti predstavia na ihrisku Považskej Bystrice, ktorá je na tom v tabuľke ešte horšie. Práve body z ihrísk súperov sa zrejme v prípade Šarišanov získavajú ľahšie, avšak všetko podstatné sa odohrá na ľade. V zostave však ešte určite neuvidíme brankára Martona, čo je tiež škrt cez rozpočet. Duel začína o 18.00.

Prešov – Prievidza 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)

Góly: 44. Prokop – 19. Daniška, 45. Raček. Vylúčení: 7:5 na 2 min, presilovky a oslabenia 0:0. Rozhodovali: Orolin – Pribula, Šoltés – 188 divákov.

HC 07: E. Kmeť – S. Tomko, Malina, Tarťaľ, Ivan- čo, B. Ružička, Guntáš – R. Kohutiar, Ľ. Sabol, Krempaský – Fusek, J. Prokop, Renčok – Kivader, Tomčák, K. Horvát – S. Chalupa. Tréner B. Kohutiar.

MŠHK BULLDOGS: V. Volentier – Celar, A. Kolník, Perniš, R. Jaško, A. Ďuriš, P. Majer, Jordán – Raček, Bednárik, Hús – Kentoš, B. Jánoš, Daniška – Čopák, Mendel Pekarčík – M. Sekera. Tréner J. Boldiš.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM