Milan Jusko Krimi

Tragické ráno na diaľnici. Traja zranení, jeden neprežil

Na diaľnici v smere z Košíc do Prešova sa stala nehoda s tragickým koncom. Pri zrážke dvoch vozidiel sa zranili tri osoby, jedna zraneniam podľahla.

Operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Košiciach Peter Nízky uviedol, že pri zrážke dvoch osobných motorových vozidiel sa zranili tri osoby, z toho jedna zrážku neprežila.

„K nehode došlo krátko pred 6. hodinou v smere na Prešov, naši príslušníci museli dvoch ľudí, ktorí boli zakliesnení v havarovanom aute, vystrihovať z vraku,“ priblížil Nízky. Na mieste zasahovali štyri hasičské autá s desiatimi príslušníkmi HaZZ. Zabezpečili vozidlá proti vzniku požiaru a dvoch zranených odviezli do nemocnice. Príčiny a okolnosti vzniku dopravnej nehody vyšetruje polícia.

Mladý vodič z Košíc, ktorý na aute značky Seat prechádzal z ľavého do pravého jazdného pruhu, prednou časťou vozidla narazil do zadnej časti pred ním idúceho auta značky Fabia.

To šoféroval 55-ročný vodič zo Svidníka. V dôsledku nárazu sa vozidlá od seba odrazili a skončili na streche mimo vozovky. „Pri nehode vodič Fabie utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol. Jeho 25-ročný spolujazdec taktiež zo Svidníka utrpel ľahké zranenia, liečiť sa bude do 42 dní,“ konštatuje hovorca košickej polície Alexander Szabó.

Vodič Seatu utrpel ľahké zranenia. Ťažké zranenia utrpel jeho 46-ročný spolujazdec z Topoľčian, ľahké zranenia 36-ročná žena z Košíc.

„U 27-ročného vodiča nebolo zistené požitie alkoholu. Na tele nebohého 55-ročného vodiča bude vykonaná pitva,“ uzavrel Szabó. Príčinu nehody aj mieru zavinenia vyšetrujú. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia a pre prečin ublíženia na zdraví.

prešov24/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM