Tomáš Šuhajda Krimi

Silná explózia skončila tragicky: Muža (†43) zabil v lese výbuch munície!

V nedeľu ráno sa vybral do lesa, no večer sa nevrátil. Príbuzní, obyvatelia obce aj privolaní policajti sa ho vybrali hľadať. Už nebohého ho našli okolo 23:00 hod. Muža zabila pravdepodobne povojnová munícia.

Ilustračný obrázok k článku Silná explózia skončila tragicky: Muža (†43) zabil v lese výbuch munície!
Zdroj: TASR

Neodborná manipulácia s povojnovou muníciou sa stala pravdepodobne osudnou pre 43-ročného muža z obce Cabov v okrese Vranov nad Topľou. Pri silnom výbuchu v lesnom poraste neďaleko obce utrpel počas uplynulého víkendu ťažké zranenie, ktorým na mieste podľahol.

Výbuch v ruke?

Niektorí Cabovčania začuli v nedeľu približne o 10:15 hod. silnú explóziu. „Na mieste výbuchu bolo možné pozorovať drobné poškodenie kôry stromov, nič viac. K výbuchu teda došlo zrejme nad zemou, miesto bolo bez krátera, viac-menej nepoškodené,“ priblížil obyvateľ obce Radoslav Hanusin, ktorý sa taktiež podieľal na večernom pátraní.

Munícia vo veľkom množstve

„Munícia v okolí našej obce sa kedysi nachádzala vo veľkom množstve. Aj po toľkých rokoch sa stále niečo nájde, nejaký ten mínometný granát alebo niečo iné. Sme zhrození z toho, čo sa stalo, je to tragédia pre rodinu, ako aj pre obec,“ uviedol na margo spomínaného nešťastia starosta Cabova Michal Orosi.

Mimoriadne nebezpečná!

„Vo veci bolo začaté trestné stíhanie pre prečin usmrtenia ako aj za zločin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami v súbehu s prečinom poškodzovania a znehodnocovania archeologického dedičstva,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KRPZ) v Prešove Jana Migaľová.

Neodborná manipulácia s povojnovou muníciou je mimoriadne nebezpečná. Polícia pravidelne vyzýva verejnosť, aby bola pri jej nájdení zvlášť opatrná, nebrala ju do rúk, nepremiestňovala a čo najskôr kontaktovala mužov zákona.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM