Ľubomír Hudačko Rôzne Rôzne

TOTO inde na Slovensku nemajú: Novinka na fakulte Prešovskej univerzity, ktorá s ňou prichádza ako prvá!

Výhoda pre študentov po novom. Fakulta humanitných a prírodných vied Prešovskej univerzity totiž ako prvá na Slovensku prichádza s možnosťou využitia zaujímavej novinky. Čítajte, čo mladých určite poteší...

Ilustračný obrázok k článku TOTO inde na Slovensku nemajú: Novinka na fakulte Prešovskej univerzity, ktorá s ňou prichádza ako prvá!
Zdroj: TASR

Fakulta humanitných a prírodných vied Prešovskej univerzity v Prešove s cieľom zefektívniť komunikáciu medzi študentmi a študijným oddelením prichádza ako prvá fakulta v rámci akademickej sféry na Slovensku s možnosťou využitia nového komunikačného kanálu prostredníctvom aplikácie Livechatoo.

Dostanú sa k informáciám bez osobnej návštevy

Študenti tak v reálnom čase z pohodlia domova či internátu môžu promptne získať všetky potrebné informácie z prvej ruky. Fakulta sa tak rozhodla vzhľadom k nárastu využívania informačných a komunikačných technológii. „Snažíme sa využívať nové technológie a takto zrýchliť a maximálne uľahčiť vybavovanie administratívnych záležitostí našich študentov,“ uviedol iniciátor modernej formy komunikácie dekan fakulty René Matlovič.

Prínos novozavedenej komunikačnej služby, ktorej dôležitou výhodou je rýchlosť, jednoduchosť a intuitívnosť ocenia nielen študenti, ale aj pracovníci študijného oddelenia. Atraktívna pre študentov je predovšetkým v tom, že sa dostanú k informáciám bez nutnosti osobne navštíviť študijné oddelenie, ktoré im poskytne adekvátnu odpoveď, prípadne ich správne nasmeruje. Na strane druhej, študijné oddelenie uvíta vyššiu efektivitu komunikácie a rýchlejšiu výmenu informácií.

Nájdu sa aj takí, čo sa pýtajú na denné menu

„Chat je komunikáciou v reálnom čase, podobne ako telefonát, no pridáva výhody e-mailu – archivovanie a posielanie príloh. Operátor, ktorým je v tomto prípade študijné oddelenie, je schopný súčasne vybavovať viacero požiadaviek, čo pri telefonickej, prípadne osobnej komunikácii nie je možné,“ ozrejmil výhody chatovej komunikácie tajomník fakulty Tomáš Burger. Od začiatku októbra sa aplikácia zobrazuje po navštívení univerzitnej webovej stránky v pravom dolnom rohu. V online režime je dostupná každý pracovný deň v čase od 7:30 do 15:30, to znamená, že študijné oddelenie okamžite reaguje na položené otázky.

Mimo uvedeného času sa aplikácia prepne do offline režimu, počas ktorého je v prípade záujmu možné študijnému oddeleniu zanechať správu. „Po zavedení aplikácie do praxe jej služby využilo už mnoho spokojných návštevníkov. Otázky študentov, ktorí nás kontaktujú, sú rôzne, zaujímajú ich informácie týkajúce sa štipendií, pridania prípadne odstránenia predmetu,“ vysvetlila Jana Kleščová, vedúca študijného oddelenia FHPV.

Zároveň dodala, že študenti ich oslovujú aj v prípade, ak majú problém dostať sa k potrebným tlačivám a dokumentom alebo jednoducho nevedia nájsť miestnosť výučby či kanceláriu jednotlivých pedagógov. „Nájdu aj takí, ktorí sa pýtajú na denné menu v školskej jedálni alebo na otváracie hodiny univerzitného bazéna,“ s úsmevom uzavrela Kleščová. Aplikácia Livechatoo by mala byť po skúšobnej lehote natrvalo zavedená do plnej prevádzky koncom novembra.

Môže vás zaujímať:

Toto v sídle prešovského gymnázia opatrujú ako veľkú vzácnosť: Sily načerpávajú pri relikvii mučeníka!

Prešovská škôlka splnila náročné kritériá a dostavila sa pocta: Pýši sa honorom ako len 7 ďalších na celom Slovensku!

Prešovská primátorka odvolala riaditeľku základnej školy na Sibírskej ulici!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM