Ľubomír Hudačko Rôzne

Torysa nie je terasa... Aj za jedno pivko ľuďom hrozí nepríjemná pokuta!

Požívanie alkoholu na verejnosti je zakázané a inak tomu nie je ani v odľahlej lokalite pri rieke Torysa. Tú si nadšenci zlatých mokov radi pletú s terasou, za čo im môže hroziť pokuta. Zisťovali sme, ako to vlastne s pitím alkoholu na verejnom priestranstve naozaj je.

Ilustračný obrázok k článku Torysa nie je terasa... Aj za jedno pivko ľuďom hrozí nepríjemná pokuta!
Zdroj: Webnoviny.sk

V iných európskych štátoch to niekde s pitím alkoholu na verejnosti môžete predviesť, v našom meste platí prísny zákaz. Potvrdil to aj náčelník mestskej polície v Prešove Ján Andrejko. Ak by ste chceli systém oklamať, nevypláca sa to:

„Dostával som rôzne otázky. Napríklad ľudí zaujíma, či môžu vypiť pivo vedľa reštaurácie na lavičke. Nesmie sa však ani to. Taktiež ich zaujíma, či môžu popíjať pivo pri Toryse. Mnohokrát sa ohradzujú, že vypijú len jedno. Policajti však nevedie odkontrolovať, či je tomu naozaj tak. Keď sa tam stretne partia piatich, šiestich ľudí, vypijú tých pív, samozrejme, viac. Potom končia fľaše rozbité pri lavičke,“ uvádza náčelník.

Podľa neho sa to nie vždy musí skončiť pokutou: „Nejdeme každého a za každú cenu naháňať, nie sme tu od toho, aby sme len pokutovali. Chceme skôr naučiť ľudí, aby sa správali tak, ako majú. Veľakrát sa stane, že človek, ktorý vypije to jedno pivo a policajti ho videli, ale odložil fľašku do tašky, alebo do koša, tak ho riešia len napomenutím,“ vysvetľuje. Prízvukuje však, že na prvom mieste je vždy bezpečnosť.

„Koho chránime? Slušných ľudí alebo tých, čo robia neporiadok? Mládež, porozbíja fľaše okolo lavičky, potom je tam množstvo ohorkov a potom tam príde mamička s deťmi, dieťa prebehne po tráve a môže sa poraniť,“ opisuje nástrahy pitia na verejnosti Ján Andrejko.

Mestská polícia môže za pitie alkoholu na verejnosti uložiť pokutu vo výške 33 eur.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM