Ľubomír Hudačko Rôzne

Tohtoročný rekordér vylovený zo Šarišských rybníkov: Sumec s váhou 14 kilogramov!

Šarišské rybníky na rieke Torysa vo Veľkom Šariši sú pre rybárov z Prešova jedným z mála kaprových revírov v okolí mesta. V minulom roku tu ulovili okolo 2300 kilogramov rýb.

Ilustračný obrázok k článku Tohtoročný rekordér vylovený zo Šarišských rybníkov: Sumec s váhou 14 kilogramov!

V máji tu dokonca zorganizovali aj rybársku súťaž pre deti, ktoré podľa Krakorníka v tomto období nemajú o rybolov taký záujem ako kedysi. Dospelí sa však nenechali zahanbiť na „72-hodinovke“ na Andrejovke pri Orlove, ďalšom obľúbenom mieste prešovských rybárov.

„Najväčším úlovkom na tomto mieste bol vlani sumec, ktorý mal viac ako 13 kilogramov. V tomto roku to bol už 14-kilogramový sumec a osemkilogramová šťuka,“ povedal predseda Mestskej organizácie Slovenského rybárskeho zväzu v Prešove Ján Krákorník.

Menej úspešná bola júnová súťaž „24-hodinovka“, počas ktorej sa nakoniec lovilo len 18 hodín. Víťaz ulovil vyše 40 kg rýb. Prešovská MsO SRZ sa môže pochváliť aj dvomi úspešnými reprezentantmi Slovenska na majstrovstvách sveta v rybolovnej technike, ktorí zo všetkých možných súťaží podľa Krákorníka prinesú nejakú tu medailu či pohár.

„Počas 72 hodín tu víťazi súťaže chytili vyše 200 kilogramov rýb. Druhé miesto si odnieslo družstvo so 110 kg ulovených rýb. Tretí z vody vytiahli 68 kg rýb. Celkovo štartovalo 16 družstiev, z ktorých dve neulovili ani rybu,“ spomína na súťaž predseda MsO SRZ.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM