Ľubomír Hudačko Šport

Titul už môžu oslavovať: Spoznali sme víťaza Prešovskej hokejbalovej ligy, FOTO

Sezóna 2015/2016 v Prešovskej hokejbalovej lige je minulosťou. Titul sa môže oslavovať, pretože víťaza sme už spoznali. Kto sa ním napokon stal?

Ilustračný obrázok k článku Titul už môžu oslavovať: Spoznali sme víťaza Prešovskej hokejbalovej ligy, FOTO
Zdroj: PHbL

Už ov štvrtom finálovom zápase sme spoznali meno hokejbalového majstra. Po roku sa ním stali opäť hráči vo farbách HBC Paluto LukySport, ktorí tak obhájili majstrovský primát. V ligovej sezóne prehrali pritom len 5-krát.

Ozdoba súťaže

Mužstvo plné extraligových mien a nespornej kvality nenechali od začiatku ani jedného diváka na pochybách, že práve vo štvrtom zápase sa rozhodne. Značne oslabené mužstvo Bardejova do polovice zápasu kládlo favoritovi odpor, no na víťazstvo to nemohlo stačiť. Svojou hrou však určite nesklamali a nielen vo finále, ale aj počas celej sezóny boli ozdobou súťaže. Najužitočnejším hráčom play off bol vyhlásený Vladimír Staš z víťazného tímu.

Prečítajte si tiež: Hádzanári Tatrana Prešov: Ak postúpia do Ligy majstrov, čakali by ich atraktívne tímy

Miroslav Sála: „Je to tam! Majstrovský titul je niečo výnimočné a ja som rád, že som mohol byť tento rok súčasťou tohto skvelého mužstva. Veľké poďakovanie ide hlavne Rasťovi Holečkovi, ktorý nám počas celej sezóny vytváral tie najlepšie podmienky zo strany manažéra.“

Jednoznačné finále

Dominik Dolhý: “Súperovi blahoželáme k víťazstvu. Momentálne sa v hlavách chlapcov premieľa len jedno slovko a to neúspech, no osobne si myslím, že to, čo sme dosiahli si uvedomíme až zajtra. Moje poďakovanie patrí aj organizátorovi Petrovi Kochanovi, ktorí vytvoril v meste Prešov naozaj kvalitnú súťaž."

Prečítajte si tiež: Parádny úspech Prešovčanky Klaudie: Z ME v pretláčaní rukou priniesla striebro!

Peter Kochan: „Víťazovi samozrejme gratulujem k obhajobe titulu. Mužstvo Bardejova má v sebe neskutočný potenciál a svojimi výkonmi boli určite prínosom v novovzniknutej súťaži, ktorá by však asi nebola fungovala bez generálneho sponzora, ale aj ostatným, ktorí nám podali svoju pomocnú ruku patrí moje obrovské poďakovanie.“

HBC Knights Cactus Bardejov – HBC Paluto LukySport Prešov 1:7 (1:2, 0:2, 0:3)

  • Góly: Rusnák – Mar. Džupina 2, Mitra 2, Raschman, Jurčenko, Šándor
  • Brankári: Zajac – Krasl
  • Vylúčenia: 1:3
  • Gól v oslabení: 0:1
  • Strely na bránku: 20:32
  • Rozhodcovia: Francan, PK
  • Diváci: 142
  • Konečný stav série: 1:3

foto: PHbL

Majstri v hokejbale: Prešov spoznal víťaza
18
Galéria
Zdroj: PHbL
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM